pozivamo Vas na izložbu Ivane Ožetski pod nazivom: „Babel, we are not mad with you“, čije otvorenje će se održati u Galerijskom centru Varaždin (Uska 7) u četvrtak, 16. ožujka s početkom u 19 sati.

IVANA OŽETSKI (Zagreb, 1971)
1998. diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, nastavnički odjel, smjer slikarstvo, u klasi prof. Eugena Kokota.
2016. dovršila poslijediplomski studij slikarstva i videa na Akademiji za likovnu umetnost in oblikovanje u Ljubljani, s magistarskom temom “Sjena i njezina boja” (mentori: doc.mag. Ksenija Čerče, prof. dr. Jure Mikuž)
Kao vanjski suradnik različitih produkcijskih kuća bavila se scenografijom i ilustracijama. Sudjelovala u izradi nekoliko dokumentarnih i igrano-dokumentarnih filmova, serija i TV emisija.
Članica je HDLU-a i HZSU-a. Do sada izlagala na 30-tak samostalnih i oko 50 skupnih, likovnih i multimedijalnih izložbi.

2011. boravila u Rondo Studio Graz, na tromjesečnom rezidencijalnom boravku, gdje je započela projekt “Babel we are not mad with You” .

Babilon kao metafora nerazumijevanja, tema je kojom Ivana Ožetski nastoji opisati vlastitu impresiju različitim jezicima, pismima i tipografijama, ali isto tako implicirati umijeće prepoznavanja, biblijsku aroganciju razumijevanja, u kojoj na polju nepoznatog prepoznaje i obilježava bliske riječi i pojmove umjetničkih govora. Činjenica je da Ivana Ožetski ne govori sve jezike koji su predmet njezine fascinacije. Prije svega, nju zanima jezik umjetnosti koji je iz polja vizualnog preveden u vlastitu sjenu na polju verbalnog.