U četvrtak, 30. ožujka, s početkom u 19 sati u Galerijskom centru Varaždin (Uska 7) otvara se izložba slika JADRANKE IVANIŠ YAYE pod nazivom:“Tragovi u slici“

Izložba za razgled ostaje otvorena do 12. travnja

Jadranka Ivaniš rođena je u Zagrebu 1974.godine. Pohađa Osnovnu školu Jabukovac i Osnovnu muzičku školu Blagoje Bersa (instr. cello).
Upisuje Školu primijenjene umjetnosti i dizajna / odsjek slikarstva. Nakon završene srednje škole upisuje Grafički fakultet u Zagrebu ali nakon godinu dana ipak se odlučuje za Likovnu akademiju u Zagrebu gdje diplomira 2000.g u klasi prof.Zlatka Kesera. 2009.godine upisuje Talijansku školu mode i dizajna Callegari, završava za stilista uređenja unutarnjih prostora.
Paralelno gradi glazbenu karijeru u grupi Jinx (od 1993.). Živi i radi u Zagrebu, bavi se slikarstvom, održava likovne radionice za djecu i mlade, te za osobe sa posebnim potrebama. Dizajnira nakit i ilustrira.

2011./2012. godine u Modroj lasti piše rubriku “Yayino gnijezdo” koja se kroz likovnost bavi izradom praktičnih predmeta za djecu i mlade.