Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da HULU Split započinje s ovogodišnjim izložbenim programom u Dioklecijanovim podrumima. Prva u nizu od sedam izložbi koje će se ove godine održati u Dioklecijanovim podrumima je izložba ” Zaboravljene emocije” akademskog kipara Hrvoja Dumančića.

Nakon uspješne izložbe u Galeriji Bačva (Domu HDLU-a u Zagrebu) Hrvoje Dumančić predstavit će ”Zaboravljene emocije” i u Splitu. Osnovni motiv Dumančićevog umjetničkog rada je skulptura konja, za koje je primio mnogobrojne nagrade i priznanja u Hrvatskoj i svijetu, a također je i autor glavnog postava Muzeja Sinjske alke. U Dioklecijanovim podrumima Dumančić će izložiti ambijentalnu skulpturu «Konjića za njihanje» koja će pozivati posjetitelje na interakciju.

Izložba se otvara u četvrtak 25.svibnja u 20:00h, a može se besplatno razgledati do 09. lipnja 2017. u Dioklecijanovim podrumima (zapadna dvorana).
Izložba je realizirana uz potporu Grada Splita, Ministarstva kulture, Zaklade Kultura nova, Turističke zajednice Split i Muzeja grada Splita.