Zagreb u lipnju postaje mjestom okupljanja svjetskih stručnjaka iz područja informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Povod njihova okupljanja je održavanje prestižne godišnje konferencije udruge Major Cities of Europe – IT Users group (MCE). Konferencija se održava pod nazivom Digitalna budućnost – gradovi i stvarnost. Želite li dobiti uvid u iskustva i smjernice europske i američke digitalizacije gradova te iz prve ruke saznati pozadinu uspjeha izraelskog non-stop inovativnog gospodarstva, pridružite se MCE konferenciji i kroz izravne kontakte s vrhunskim ekspertima digitalne transformacije dopustite da digitalizacija gradova utječe i na vaš poslovni uspjeh!

U organizaciji Grada Zagreba i udruge Major Cities of Europe – IT Users group, te uz partnerstvo Razvojne agencije Zagreb – TPZ od 12. do 14. lipnja 2017. godine u hotelu International u Zagrebu održava se godišnja konferencija Udruge naziva Digitalna budućnost – gradovi i stvarnost (The Digital Future – Cities Facing the Reality).

Riječ je o događaju koji već 35 godina za redom okuplja kreatore politika i menadžere lokalnih samouprava koji su uz usmjerenost na određivanje inovacijskih strategija odgovorni i za njihovu uspješnu provedbu. Na ovogodišnjoj konferenciji svoj će rad predstaviti istaknuti govornici i svjetski stručnjaci iz više od 17 zemalja svijeta iz redova pružatelja informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Svoj doprinos konferenciji dat će i predstavnici Europske komisije te šire akademske zajednice. Kroz konferenciju, sudionici će dobiti uvid u tajne najboljih svjetskih praksi koje na inovativnim rješenjima temelje gospodarski uspjeh uz naglasak na važnost start-upova, malog i srednjeg poduzetništva te EU sufinancirane projekte. Uz primjere najboljih svjetskih praksi, okupljeni će imati priliku poslušati i o uspjesima digitalne transformacije te implementaciji pametnih gradskih rješenja iz Hrvatske. Uvaženi govornici koji će detaljnije prezentirati najbolje domaće prakse su Bernard Gršić – državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, Igor Andrović – župan Virovitičko-podravske županije, Mirka Jozić – pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo te Željko Jurić – pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke, kao i ostali visoki predstavnici hrvatskih gradova.

Zasigurno se pitate po čemu je baš ova konferencija drugačija i bolja od ostalih? Odgovor se krije u tradiciji, inovativnim, atraktivnim i aktualnim temama (poput korištenja umjetne inteligencije, blockchain tehnologija, ravnopravnosti spolova u IT industriji, otpornosti gradova i sl.), vrhunskim svjetskim govornicima (iza kojih stoje konkretni rezultati),interaktivnim raspravama kroz „World Cafe“ i okrugle stolove, ali i neformalnoj komponenti poput druženja na atraktivnim događanjima koja prate konferenciju, a namijenjena su svim sudionicima te ostale popratne sadržaje koji potiču otvorenu i prijateljsku atmosferu.

Atraktivan program podijeljen je u tematske cjeline: eGovernment – Putting Lipstick on a Pig?; The Great Vanishing Act – Public Administration and the Impact of Emerging Technology; Boosting the Digital Economy – The Role of Local Public Services; Deep Dive parallel World Cafes; Local Democracy in a Social Media World; City Resilience; Embedding and Facilitating Innovation in Public Services.

Detaljan pregled tema i program konferencije, kao i sustav za online prijavu dostupan je na ovdje.

Službeni jezik konferencije je engleski s osiguranim prijevodom na hrvatski jezik.