Predstavnici Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija (Ivana Nikolić Popović, predsjednica, Aleksandar Battista Ilić, dopredsjednik i članovi UO Bojan Baletić, Simona Goldstein, Nenad Marčec, Igor Nola, Emilija Skočibušić) u ponedjeljak 4/9/2017 sastali su se s potpredsjednicom Vlade i ministricom gospodarstva, Martinom Dalić.

Predstavnici domaćih kreativnih i kulturnih industrija ministrici su iznijeli vizije i izazove pred kojima se nalaze domaći kreativci, glazbenici, filmaši, pisci, dizajneri. Ovaj sastanak novi je korak u namjeri poticanja razvoja KKI u Republici Hrvatskoj kojeg potpisuje čak 7 ministarstava.

Ministrici je predstavljen HKKKKI i njihovi napori u posljednje 4 godine, kao i problemi te potencijali KKI sektora u Hrvatskoj. Razmotrene su mogućnosti financiranja i podrške Klastera, uvrštavanje sektora KKI kod revizije strategije Pametnih specijalizacija te uključivanje Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u izradu nacionalne strategije razvoja KKI kao i ostalih Ministarstava koja su neophodna za razvoj sektora.

Ministrica Dalić preuzela je na sebe obvezu sazivanja sastanka Ministara nekoliko Ministarstava kako bi zajedno s predstavnicima klastera kroz jedan konstruktivni radni sastanak razmotrili sve potrebe, mogućnosti i neophodnosti za razvoj sektora KKI kao i korake koje je neophodno poduzeti.