Izdanja Antibarbarus
ima čast pozvati Vas na promociju knjige autora dr.sc. Predraga Fincija KORIST FILOZOFIJE.
O knjizi će govoriti: dr. sc. Goran Gretić, autor dr.sc. Predrag Finci i urednica Simona Goldstein.

Predstavljanje i razgovor s autorom održat će se
u petak 22 rujna 2017., s početkom u 19:00 h,
u prostorijama Izdanja Antibarbarus , Zvonarnička 3. Zagreb.

NAJAVA ZA PROMOCIJU KNJIGE PREDRAGA FINCIJA “KORIST FILOZOFIJE”:
Predrag Finci u svojoj novoj knjizi postavlja pitanje na koje su mnogi tražili odgovor: kakva je koristi od filozofije? U svojim razmišljanjima autor govori o radosti mišljenja, o nuždi filozofiranja i ukazuje na stalnu otvorenost i aktualnost filozofskih pitanja.
Finci u svojoj “Koristi filozofije” polazi od jednog konkretnog događaja, koji mnogi pamte, i najprije diskutira pitanja svjedočenja i različitih interpretacija događaja, a potom diskutira što je događaj kao filozofski (ontološki i metafizički) pojam.
Prvom poglavlju slijede poglavlja o negativnom, od pojma negacije u filozofiji do opisa i analize „negativne osobe“. U trećem poglavlju autor razmatra što je „granična situacija“, što su presudni momenti ljudskog života i koliko takva iskustva mijenjaju ljudski život. U poglavlju o filozofskom pitanju bîti Finci pokazuje da je potraga za suštinom u stvari potraga za istinom fenomena i samog postojanja. završnom poglavlju riječ je o bezdanu i horizontu, o privremenom i trajnom, o nastajanju i nestajanju, dakle o temeljnim pitanjima ljudske egzistencije. Zato se autor na kraju vraća pitanjima koja postavlja na samom početku knjige: što je priroda filozofskog mišljenja? Kako i koliko filozofija može biti voditelj u osobnom životu? Kakva je i što je korist filozofije?
Predrag Finci je do sada objavio devetnaest knjiga, a “Korist filozofije” je šesta knjiga koja mu je izašla kod zagrebačkog izdavača Izdanja Antibarbarus.