Drugu godinu za redom klaster sudjeluje kao nacionalni partner u internacionalnoj nagradi za startupe Creative Business Cup. Ove je godine na nacionalnom natjecanju pobijedio projekt TutoTod. To je edukativna iOS aplikacija za djecu i roditelje koja sadrži tutorijale za izradu igračaka od osnovnih materijala.

Izrađivanje igračaka (crafts)vrlo je korisna i zabavna aktivnost, ali je većina roditelja s djecom ne provodi jer nemaju ideja ili vremena.TutoTod želi to promijeniti, pa potpunopojednostavljuje proces izrade. TutoTod sadrži 140 tutorijala za izradu igračaka sa samo 6 osnovnih materijala, pa tako roditelji više ne moraju gubiti vrijeme na traženje ideja i kupovinu materijala, nego u 10 minuta izraditi nešto edukativno i zanimljivo sa svojim djetetom.

„S projektom smo započeli u listopadu 2014., te odmah u studenom osvojili 2. mjesto na Zagreb Connect natjecanju. U prošle smo dvije godine bili u finalu natjecanja Pioneers of the Balkans, StandUp4StartUp, CoInvestte Pokreni nešto svoje i sada idemo u Dansku na natjecanje startupa iz cijelog svijeta.“ rekla je inicijatorica projekta Antonija Horak.

Creative Business Cup je neprofitna udruga i svjetsko prvenstvo za kreativne startupove. Creative Business Cup je dio globalnog tjedna poduzetništva (Global Entrepreneurship Week – GEW) i jedan od pet najboljih istaknutih događanja među više od 35,000 sličnih globalnih događanja.
Creative Business Cup osnažuje poduzetnike u kreativnim industrijama, povezuje ih s ulagačima i svjetskim tržištima te pojačava njihove inovativne sposobnosti na korist industrije i društva.