Rezultati natječaja za trodnevnu umjetničku radionicu sa KATARZYNOM KOZYROM u Lublinu u okviru EU projekta CreArt

Na natječaj za masterclass sa istaknutom poljskom umjetnicom Katarzynom Kozyrom pristiglo je ukupno 30 prijava. Odabrano je 9 umjetnika, među kojima su čak 2 umjetnice iz Zagreba, članice HDLU-a.

Ivana Tkalčić – HDLU, Zagreb
Tea Ivković – HDLU, Zagreb
– Mieszko Bavencoffe – Rouen
– Garance Alves – Clermont-Ferrand
– Olivia Matni – Aveiro
– Kamila Czosnyk – Lublin
– Katarzyna Rymarz – Lublin
– Fabio Tasso – Genova
– Goce Ilievski – Skopje

Čestitamo odabranim umjetnicima, posebice Ivani i Tei

IVANA TKALČIĆ (1987, Sisak) diplomirala je Slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Ksenije Turčić i magistrirala ekonomiju i turizam na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Akad. god. 2015/2014 boravi na Akademiji likovnih umjetnosti u Münchenu. Finalistica Erste fragmenata u Galeriji Kranjčar, dobitnica nagrade Red Carpet Art i Rektorove nagrade. Ima realizirane brojne samostalne i grupne izložbe. Od kojih su najistaknutije: 2017. Error in Utopia v 0.2, Jan Arnold gallery, Red Carpet, Museums Quartier, Beč; 2016. Nepročitane knjige, Šira, Zagreb; 2017. 5. Odessa Biennale of Contemporary Art, Museum of Odessa Modern Art, Odessa, Ukrajina; 2016. 25. slavonski biennale, Granice vidljivosti, Muzej likovnih umjetnosti, Osijek; 2016. Transform 2016: Transformation of image, Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb. U svojim radovima razmatra koncept sjećanja i prisutnosti. Skuplja objekte, fotografije i dokumente koji za nju imaju sentimentalnu vrijednost i mjesto u kojem se nalaze te ih transformira. Daje im glas, priču, drugačiju interpretaciju.

TEA IVKOVIĆ (1992, Zagreb) diplomirala je Grafiku 2016. godine u klasi Mirjane Vodopije. Jedan semestar akademske godine 2014./2015. provodi na Latvijas Mãkslas akadémija, studirajući kao Erasmus stipendist. Sudjelovala je na brojnim grupnim izložbama, radionicama i likovnim kolonijama. Dobitnica je nekoliko priznanja za rad: 2012. godine Pohvala Akademijskog vijeća alu za rad tokom akademske godine 2011/2012, isto priznanje dobiva i 2013. godine; 2015. godine dobitnica je Posebne Rektorove nagrada za sudjelovanje u izvedbi opere Borisa Papandopula Madame Buffault. 2017. godine finalistica za nagradu Radoslav Putar. U praksi bilježi svoja razmišljanja kroz tekstualne oblike, crtež te komunicira prostornim instalacijama kroz razne medije.

KATARZYNA KOZYRA je jedna od najistaknutijih i najnagrađivanijih suvremenih poljskih umjetnica, koju je Huffington Post u 2013. prozvao jednom od deset najvažnijh umjetnica 21. stoljeća. Rođena je u Varšavi 1963, djeluje u mediju kiparstva, fotografije, performansa, filma, videa.