Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split poziva Vas na happening
Kustoski kolektiv Horizont
‘’ODBOJKA NA PIJESKU’’ , SALON GALIĆ četvrtak 14. prosinca u 20:00h
Happening je realiziran uz potporu Grada Splita, Ministarstva kulture i Zaklade Kultura nova.

Za svoj prvi kustoski čin kolektiv Horizont je odabrao prostor Salona Galić koji je za potrebe događaja prenamijenjen u teren za odbojku na pijesku. Misao vodilja je čista – polazeći od igre stvara se prostor za dijalog. Otvorenja izložaba su događanja gdje dolazi do susreta umjetnika, kustosa i publike, te upravo kroz ovaj rad želimo promijeniti sam kontekst tog susreta. Namjera je, kroz mogućnost igre i sporta, konstruirati novi prostor upoznavanja te istražiti način korištenja prostora koji je prvenstveno namijenjen izlagačkoj djelatnosti splitskih umjetnika, pritom postavljajući pitanje: Može li umjetnik/kustos beneficirati od galerijskog prostora kad se oduzme faktor izlaganja?

Ovim site-specific radom očekujemo happening čija uspješnost u potpunosti ovisi o posjetiteljima (umjetnici, kustosi, publika). Scenografija je ponuđena; artificijelno konstruirana plaža usred zime s pripadajućim rekvizitima dok scenarij stvaraju sami posjetitelji.
________________________________
Horizont Bio
Kustoski kolektiv Horizont osnovan je 2015. godine sa ciljem promicanja, razvitka i unapređivanja umjetničkih i kustoskih praksi. No, sa zadatkom da ponajprije kroz praktičnu djelatnost predstavlja raznolike umjetničke pristupe, kritizira i raspravlja aktualne javne problematike i unapređuje profesionalni rad u području umjetnosti. Članovi kolektiva su povjesničari umjetnosti s različitim afinitetima i iskustvima u području umjetnosti – Lana Beović (1990, Split), Božo Kesić (1990, Split) i Ivana Vukušić (1988, Split).