Djela suvremenih umjetnika iz srednje i istočne Europe iz zbirke Art Collection Telekom

Prostor za povremene izložbe MSU-a, od 19.01. do 18.03.2018.
Izložbom Glas umjetnika/ I Am The Mouth Muzej suvremene umjetnosti predstavlja odabrana djela iz bogate zbirke Art Collection Telekom utemeljene 2010. godine sa svrhom promicanja umjetnosti na području srednje i istočne Europe.

Naziv izložbe inspiriran naslovom recentnog video rada poljske umjetnice Agnieszke Polske I Am The Mouth, snažna je izjava koja govori o specifičnosti suvremene umjetnosti u europskim zemljama koje traže svoj identitet u globalnom kontekstu.

Umjetnička djela na izložbi glas su generacije umjetnika koji žele preuzeti odgovornost za sliku budućnosti. Usredotočeni na složene teme, umjetnici ih komprimiraju u neposredna svjedočenja djelima koja provociraju, izazivaju empatiju i potiču solidarnost, pozivajući nas na pažljivo osluškivanje glasova i prevođenje vizualnog, umjetničkog jezika u osobne stavove.

Na izložbi na kojoj sudjeluje pedesetak umjetnika iz 15 zemalja srednje i istočne Europe, a ekskluzivno će biti prikazana i nova djela pozvanih hrvatskih autorica: Hrvoslave Brkušić, Vlatke Horvat i kolektiva ISTE kojega je inicirala i vodi Andreja Kulunčić.

Kustosi izložbe: Nathalie Hoyos, Rainald Schumacher i Radmila Iva Janković (MSU)