Stalni postav, Školica, subota, 23.12.2017. od 15 do 16 sati

Dob djece: 7-12 godina

Stiglo je dugo očekivano vrijeme zimskih praznika i blagdana, što znači da su brojne pripreme za Božić i Novu godinu već u tijeku. Nakon prošlotjedne božićne radionice na kojoj smo „pripremili“ ukrase za božićno drvce – „cofleke“ od vune i tkanine, ovaj tjedan ćemo izrađivati blagdanske čestitke.

Inspiraciju ćemo potražiti u stalnom postavu Muzeja, nazvanom Zbirke u pokretu, gdje ćemo na drugom katu pronaći zanimljiv kolaž pod nazivom Barson, rad umjetnika Victora Vasarelyja. Promišljat ćemo o odnosu toplih i hladnih boja koje su prisutne u tom umjetničkom radu, te o tehnici kolaža koju je umjetnik koristio kako bi stvorio svoj rad. Naučit ćemo kako kombinirati tople i hladne boje, te koji se sve materijali mogu koristiti u tehnici kolaža. Potom ćemo se uputiti u Školicu i – pustiti mašti na volju – osmišljavajući različite forme blagdanskih čestitki. Po završetku bit ćete pozvani ponijeti svoje originalne i razigrane čestitke sa sobom, kao uspomenu ili poklon.

Voditeljica radionice: Ana Škegro, kustosica, voditeljica Pedagoškog odjela MSU

Radionica je besplatna, a materijal i pribor su osigurani.

Zbog ograničenog broja mjesta, obavezno je poslati svoju prijavu za radionicu najkasnije do petka, 22.12.2017. do 15 sati na e-mail: edukacija@msu.hr.