u petak, 26.siječnja s početkom u 19 sati u Galerijskom centru Varaždin (Uska 7) otvara se izložba slika ALEKSANDRA BEZINOVIĆA :”Oblak iznad Sretnog zmaja”.

Izložba se otvara u Noći muzeja kada će galerija za razgled biti otvorena do 23 sati.

Godine 1954. Japanski tunolovac Sretni zmaj br 5 (Daigo Fukuryū Maru) s 23-članom posadom neplanirano je ozračen prilikom najrazornije pokusne eksplozije termonuklearne bombe u području Bikini otočja na Tihom oceanu. Nuklearni pokus SAD-a pod nazivom Castle Bravo uz dugogodišnji niz sličnih eksplozija pretvorio je jedan od simbola prirodnog raja u simbol smrti i uništenja novog doba.

Fotografije gljivolikog atomskog oblaka bude u suvremenom čovjeku nikad proživljene uspomene i slike užasa. Iako je simbol uništenja i tehnokracije, sam po sebi je nebitan u odnosu na posljedice koje nisu vizualno zastupljene u tolikoj mjeri. Ono što je u prirodi oblaka vidljivo nije odraz stvarnog stanja stvari. Ono što je u makro svijetu vidljivo i intuitivno samo je iluzija onoga što potvrđuje znanstveni eksperiment u kontroliranim uvjetima. Za posadu Sretnog zmaja tog nesretnog dana sunce je izišlo na zapadu.

(iz predgovora autora)

Aleksandar Bezinović rođen je 16.5. 1975. godine u Splitu gdje završava Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn — odjel grafičkog dizajna.

1993. upisuje slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a 1998. diplomira u klasi prof. Zlatka Kesera.

Uz štafelajno slikarstvo povremeno surađuje i s filmskom industrijom pa je do sada sudjelovao kao slikar , glavni slikar ili scenski umjetnik na 12 filmskih produkcija i koprodukcija.
Član je HZSU.