Udruga Domino proteklih je nekoliko godina svojim programima poticala umjetničke suradnje između Japana, Australije i Hrvatske te tijekom siječnja i veljače hrvatski umjetnici gostuju u Japanu i Australiji.

Koreograf i plesač Bruno Isaković gostuje u Melbourneu na Midsumma festivalu, koji okuplja stotine umjetnika. Isaković će u Melbourneu održati trodnevnu plesnu radionicu za australske plesače, a nakon toga će od 1. – 3. veljače odigrati solo predstavu Nečastive, nakon čega će se predstava izvesti i u Sydneyu u kulturnom centru Critical Path. Nakon ovih izvedbi u Australiji, hrvatski umjetnici će imati priliku pokazati svoje radove i u Japanu. Suradnja i razmjena s Japanom do sada je uključivala umjetnike poput Alena i Nenada Sinkauza, Ivana Marušića Klifa, Mile Pavićević, Vladislava Kneževića, Mie Zalukar i Brune Isakovića s hrvatske strane i Mikiko Kawamura, Tomoko Momiyama, Akiko Sato, Takao Kawaguchi, Nanako Nakajima, Ayako Miyake s japanske strane. Tijekom ove razmjene japanski su umjetnici gostovali u Hrvatskoj kao i hrvatski u Japanu. Tako i sada u Japanu će se prikazati eksperimentalni film End Cycle Vladislava Kneževića koji je nastao suradnjom s butoh plesačem Takao Kawaguchijem, a nakon prikazivanja filma će s redateljem i japanskim umjetnikom biti organiziran razgovor s publikom.

Također će u Japanu biti izvedena i japanska premijera predstave Odjednom odasvud Mie Zalukar i Brune Isakovića. Izvedbe u Japanu su planirane 15. i 16. veljače u Morishita Studiju. Tijekom boravka u Japanu hrvatski će umjetnici biti predstavljeni i na azijskom umjetničkom i producentskom sastanku Tokyo Performing Arts Market (TPAM) nakon čega se ponovno vraćaju u Australiju na jedan od najvećih umjetničkih sajmova na svijetu, Australian Performing Arts Market (APAM) u Brisbaneu.

Udruga Domino ovim suradnjama nastavlja svoju posvećenost međunarodnoj promociji domaćih umjetnika te omogućivanju njihove što intenzivnije suradnje s međunarodnim kolegama.

Fotografije za objavu preuzmite OVDJE.
Za dodatne informacije:
udrugadomino.marketing@gmail.com
ili 099 33 41 522
Miran Jurić