MSU Shop, srijeda, 28. veljače 2018. od 18 do 19 sati

U ciklusu ‘Upoznaj dizajnera u MSU’ predstavit ćemo vam najbolje od dizajna s hrvatskim potpisom. Kroz razgovore, druženja i razne aktivnosti upoznat ćete neke od najzanimljivijih dizajnera, čija su kreativnost, svestranost i strast prema umjetnosti i dizajnu zaslužni za originalne projekte i domišljate proizvode. Sve te proizvode možete pronaći u dućanu MSU-a, idealnom mjestu za susret suvremenog dizajna i umjetnosti u primijenjenom smislu, gdje će se druženja i održavati, a prvi od njih rezerviran je za Anu Šerić, koja je ljubav prema umjetnosti pretočila u jedan neočekivan, a tako omiljen medij – hranu.

Umjetnica Ana Šerić u posljednjih je sedam godina realizirala niz izložbi na temu “jestive umjetnosti (edible art)”, a ideju o autentičnom, jestivom proizvodu/poklonu/suveniru, koji ne bi bio samo predmet nego koncept kroz koji će širi krug ljudi moći saznati nešto o domaćoj umjetnosti, razvila je uvidjevši potrebu za širenjem ideje o umjetnosti koja samu sebe ironizira. Tako je prije godinu dana predstavljen BITE ART, paprenjak s jestivom reprodukcijom umjetničkog djela koji istovremeno slavi i ironizira umjetnost. Kako kaže sama umjetnica, zapravo je riječ o društveno angažiranom projektu koji predstavlja hrvatske likovne umjetnike, ali ujedno postavlja i pitanja – što je i za koga je umjetnost? Međutim, pri tom svakako je nedvojbena ova činjenica: nakon što jednom kušate BITE ART keksiće s motivima umjetničkih djela Ane Kolege, Hrvoja Majera, OKO i Marka Tadića, te s remek-djelima naših glasovitih slikara, Ivana Rabuzina i Vlahe Bukovca, nikada više nećete moći reći da niste „zagrizli u umjetnost“.

Priču o tome kako je nastao ovaj neobičan spoj paprenjaka i umjetničkih djela na početku susreta čut ćemo od same autorice Ane Šerić, a nakon što saznamo što je sve ostvarila i s kojim izazovima se pri tom susretala, okrenut ćemo se budućnosti i predstaviti vam novu kolekciju BITE ART keksića s novim umjetničkim djelima spomenutih umjetnika. U novoj kolekciji naglasak je na keksiću, a pakiranje u kojem se nalazi i dalje nudi informacije o projektu i autorima. Ali, ovaj put, svi koji„zagrizu umjetnost“ dobivaju magnet s motivom umjetničkog djela – za još trajniju uspomenu.

Nakon što saznamo koja su nova djela hrvatskih umjetnika zastupljena u novoj BITE ART kolekciji, druženje s Anom Šerić završit ćemo na prikladan način – predstavljanjem, a zatim i kušanjem „Anatomije umjetnika“, rada koji se sastoji od različitih vrsta kolača posloženih unutar ocrtanog ljudskog obrisa, poput onih na mjestu zločina, na ravnoj podlozi velikih dimenzija.

Što mislite, koji su ključni dijelovi anatomije umjetnika? Dođite i saznajte u srijedu, 28. veljače u 18 sati u MSU Shopu.

Usto, ne propustite i BITE ART HAPPY HOUR U MSU! Tijekom druženja s Anom Šerić u MSU Shopu moći ćete kupiti svoj BITE ART keksić po jedinstvenoj promotivnoj cijeni!