“Udruga djelovanja u kulturi Arterarij nastavlja praksu inkluzivnih umjetničkih praksi projektom ODLUKE koji progovara o nasilju unutar obitelji. Želimo saznati kako su se žene s područja Balkana suočile s traumama, kako su smogle snage donijeti teške odluke, prekinuti začarani krug nasilja i trpljenja. Stvarnost je ono čime se želimo baviti, čime se, uvjereni smo, umjetnost mora baviti. Zato nas zanima Vaša priča. Molimo Vas, podijelite sjećanje trenutka kad ste se s (bivšim) partnerom upoznali i zaljubili (sve ono lijepo što Vas je privuklo njemu, kao i njegov odnos tada prema Vama), a nasuprot tome, trenutak kad je nasilje započelo te kako je ono izgledalo i kako ste se nosili s istim. Vaše iskustvo postalo bi osnova za razgovor o univerzalnim temama gubitka, raspada i kretanja koje ćemo uklopiti u dramaturgiju projekta.
Svjesni da se radi o iznimno osjetljivim iskustvima za koje molimo da ih s nama podijelite, želimo napomenuti da bi svi Vaši osobni podaci bili isključivo dostupni timu projekta, a da je moguće da nam se obratite i potpuno anonimno u pismenom obliku na dolje navedenu adresu.

Udruga djelovanja u kulturi Arterarij u protekloj godini uspješno je realizirala dva umjetnička projekta. Projekti POGLEDAJME i ČEKANJA temeljili su se na stvarnim iskustvima izvođača, a polazišna tema za izgradnju umjetničkog sadržaja naslanjala se na pitanja diskriminacije i identiteta. Za navedeni projekt POGLEDAJ ME Arterarij je osvojio Nagradu hrvatskog glumišta za izniman doprinos kazališnoj umjetnosti 2017.”

Mail adresa: arterarij@gmail.com

Adresa: Udruga djelovanja u kulturi Arterarij,
Ignjata Đorđića 8a , 10 000 Zagreb

Više na linku.