U sklopu projekta WEARsustain financiranog iz programa Horizon 2020 otvoren je natječaj za timove umjetnika, dizajnera i inženjera za dizajn i razvoj inovativnih, estetskih, etičkih, zelenih i održivih rješenja u odjevnoj tehnologiji i razvoju pametnih i e-tekstila, za primjenu u svim područjima. Timovi se financiraju u iznosu do 50.000 eura.

Natječaj je otvoren do 31. 5. 2017.

wearsustain.eu


Galerija Modulor (za arhitekturu i dizajn)
Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb raspisuje Natječaj za izlaganje u 2018. godini.

Natječaj je otvoren od 1. 5. do 16. 6. 2017.
Natječaj je otvoren za samostalne izložbe, kustoske koncepcije i problemske izložbe vezane za arhitekturu i dizajn te fotografiju.

Prijava treba sadržavati:

– zamolbu za izlaganjem u 2018. godini,
– životopis autora ili nosioca koncepcije izložbe,
– koncept izlaganja,
– popratnu dokumentaciju (katalozi, fotografije, ostalo)

Savjet Galerije u sastavu:

Ljubomir Miščević, Tomislav Premerl, Branka Hlevnjak, Saša Martinović Kunović – selekcionira sve pristigle prijave (do 16. 6. 2017. godine) tijekom druge polovice mjeseca lipnja;
Prihvaćene prijedloge godišnjeg programa Galerija prijavljuje na natječaj Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, a dio prijedloga i na Ministarstvo kulture RH.
Rezultati natječaja (Grada i Ministarstva kulture) poznati su početkom 2018. godine (obično u ožujku).

Detaljnije informacije mogu se dobiti na tel. 091 3027 412, a prijave se mogu donijeti osobno ili poslati poštom do 16. lipnja 2017. godine.

Preporuka:

Pogledati izložbeni prostor prije prijave ili nazvati radi više informacija o tehničkim uvjetima za izlaganje; prostor nema postamenata, prolazan je, iz njega se ulazi u kazališnu dvoranu te je izlagački program uvjetovan prolaznošću prostora i velikim protokom ljudi.

Adresa:
Centar za kulturu Trešnjevka
Galerija Modulor (za Natječaj za izlaganje u 2018.)
Park Stara Trešnjevka 1, 10 000 Zagreb


NATJEČAJ ZA UNESCO-OVU MREŽU KREATIVNIH GRADOVA (UCCN) 2017.

Ministarstvo kulture i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO objavljuju otvoreni Poziv za prijavu na natječaj za proglašenje UNESCO-ovog Kreativnog grada za 2017. godinu. Više.