Ivana Nikolić Popović akademska je slikarica rođena u Zagrebu. Već 15 godina uspješno vodi vlastitu tvrtku, predsjednica je udruge Mreža za razvoj i kreativnost – MRAK koja djeluje na području Hrvatske već osam godina te kao asistent već osam godina predaje na Tekstilno tehnološkom fakultetu na kolegiju Prezentacijski praktikum i Modna ilustracija.

Za svoj rad primila je nekoliko značajnih nagrada. Kao EU Ambasadorica poduzetništva žena od 2010. do 2012. godine je održala mnoge radionice i motivacijska predavanja. Odlično poznaje područje odnosa s javnošću, kreativnosti i situaciju u području kreativnih i kulturnih industrija. Posjeduje veliko iskustvo u razvoju i koordinaciji komunikacijskih projekata iz područja vladinih projekata, DOP, kulture, edukacije, umjetnosti. Imala je samostalne izložbe u Galeriji Lotrščak i galeriji ERSTE banke te je sudjelovala na Zagrebačkom salonu.

Objavila je brojne članke iz područja kreativnosti i odnosa s javnošću te održava predavanja kao gost predavač. 2012. godine je upisala doktorski studij na Akademiji likovnih umjetnosti na temu „Multi-dimenzionalni likovno-umjetnički elementi i percepcija kao alat za razvoj kreativnosti“. Od 2013. godine izabrana je za predsjednicu Hrvatskog klastera konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija.