Od 16. do 19. travnja hotel Lone u Rovinju bio je centralno je mjesto okupljanja marketinških stručnjaka i vrhunskih predavača iz Hrvatske i svijeta

Dani komunikacija, nacionalni festival oglašavanja koji su održali od 16. do 19. travnja u hotelu Lone u Rovinju okupili su rekordan broj sudionika i potvrdili status središnjeg mjesta okupljanja marketinških profesionalaca iz Hrvatske i regije. Više od 1700 sudionika imalo je priliku sudjelovati u bogatom festivalskom programu uz gostovanja vrhunskih predavača Cannes Lions festivala i marketinških vizionara nekih od najpoznatijih svjetskih brendova.

Festivalski program otvorilo je predavanje Rade Šerbedžije, a nastavilo se predavanjima nekih od najboljih predavača Cannes Lions festivala kao što su David Muhlenfeld, Per Nilson i Guy Abrahams. U subotu su na rasporedu bili lideri svjetske marketinške industrije David Shing, Pete Blackshaw, Thomas Van Schaik i mnogi drugi. Domaće snage kreativne industrije predstavljali su Luka Duboković, Kamilo Antolović, Anđela Buljan Šiber i Jan Jilek kao domaćini predavanja, seminara i diskusija.

U natjecateljskom dijelu programa, dodijeljene su nagrade za najkreativnije i najučinkovitije reklame u Hrvatskoj. Na natjecanju Effie, Grand Prix i zlatnu nagradu osvojili su Franck, Imago reklamna agencija kao primarna agencija i medijska agencija Unex Media za kampanju “CROmpiri”. Zlatom su nagrađene i kampanje “Došli smo ostaviti trag”, Zagrebačke pivovare, primarne agencije BBDO Zagreb i medijske agencije Universal McCann te kampanja “Tajna nestalih čarapa” tvrtke Saponia koja je nastala u suradnji s Imago reklamnom agencijom i agencijom 1i0.

Na natjecanju IdejaX prestižnu nagradu Agencija godine osvojila je agencija Bruketa&Žinić OM koja je ujedno nagrađena Grand Prix nagradom za kampanju “Vremenski trezor” Zagrebačke banke uz agencije MediaCom i Degordian. Nagradu za Oglašivača godine osvojila je Zagrebačka banka. Nagradu MIXX “Best in Show” koja se dodjeljuje za najkreativnije i najučinkovitije radove u online oglašavanju osvojila je agencija Drap za kampanju “1000 NESCAFÉ šalica”.