U rujnu 2017. u organizaciji HDLU Zagreb održati će se serija strukovnih radionica ”Vizualne komunikacije i kulturni marketing za profesionalne umjetnike 2017” (plakat – strip – ilustracija – karikatura – ručno rađena umjetnička knjiga), uz kreativnu kampanju i završnu izložbu polaznika radionica.

Radionice su besplatne i namijenjene su likovnim umjetnicima, članovima različitih strukovnih udruga, kao i umjetnicima koji nisu članovi udruga, ali aktivno djeluju na domaćoj likovnoj sceni, zatim studentima umjetničkih akademija i srodnih fakulteta, te svim onim kreativcima koji svoj rad, znanja i vještine žele plasirati na domaćem i stranom tržištu. Pozivamo vas da se prijavite za sudjelovanje na radionicama i popratnim programima do 5. 9. 2017. na mail hdlu.zagreb@outlook.com – uz prijavu je potrebno priložiti kratku biografiju i kontakt podatke, uz napomenu koji vas termini radionica zanimaju.

Umjetnici koji nisu u Zagrebu također mogu sudjelovati na radionicama, kroz kreativnu kampanju koja će se odvijati na blogu radionica, izradom i prezentacijom plakata koji tematiziraju položaj likovnih umjetnika u Hrvatskoj – više na linku, gdje možete vidjeti neke od već napravljenih plakata autora koji su preko ljeta sudjelovali u našoj kampanji: Robert Štimec, Dalibor Brlek Slavenski, Juraj Jonke, Dražen Pavlović, Alfred Freddy Krupa, Marija Kruljac, Danko Merin, Krešimira Gojanović i Denis Kaplan.

Teme ovogodišnjih radionica:

– položaj likovnih umjetnika u Hrvatskoj
– umjetnik kao kreator medijskog sadržaja
– obrazovanje za kreativne i kulturne industrije
– promocija umjetnika i oblikovanje vizualnih materijala
– umjetnici na internetu

Vrijeme održavanja:

1. radionica – subota, 9. 9. 2017. od 11 do 15 h
2. radionica – nedjelja, 10. 9. 2017. od 11 do 15 h
3. radionica – subota, 16. 9. 2017. od 11 do 15 h
4. radionica – nedjelja, 17. 9. 2017. od 11 do 15 h

Mjesto održavanja: Privatna škola s pravom javnosti LINIGRA, Gjure Szaba 4, Zagreb (kod okretišta Črnomerec) – prostor je dostupan za osobe sa invaliditetom.