Održana je uspješna radionica na temu Social business canvas u organizaciji Hrvatskog klastera kreativnih i kulturnih industrija, Hamag Bicro, Enterprise europe network i Europske komisije.

Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija uspješno je održao prvu u nizu ovogodišnjih radionica usmjerenih prema razvoju poduzetničkih vještina kreativaca, pronalaženja lakšeg financiranja i plasmana njihovih proizvoda na tržište. Suvremene tvrtke postavljaju druge prioritete kod ulaska na tržište i pritom zahtijevaju drugačije pristupe i prioritete. Kreativne industrije kao mladi industrijski sektor imaju veliki fokus na suvremene trendove socijalno orijentiranih malih tvrtki s velikim naglaskom na ideju i inovaciju. Pitanja koja pritom treba odgovoriti su pretežno usmjerena prema društvenoj angažiranosti i aktivaciji pojedinih skupina u smjeru rješavanju problema društva.

U prvom dijelu radionice voditeljica radionice Ivana Nikolić Popović je održala kratko motivacijsko predavanje s naglaskom na važnost umjetnosti za razvoj modernog društva. Nakon čega su pristupili izradi jednog zajedničkog modela planiranja društveno angažiranih projekata i tvrtki kroz koji su dali mnoge odgovore na pitanja o funkcioniranju i potrebama takvih sustava. Koje probleme rješavaju, s kim komuniciraju, gdje pronalaze novac, tko su im partneri i na koji način mjere rezultate.

U drugom dijelu radionice timovi su pristupili planiranju svojih projekata koje su razradili po svim zadanim točkama i prezentirali ih ostalim sudionicima. Osim odlične zabave sudionici su dobili osnovne elemente za planiranje i razvoj projekta od osnovne ideje do zatvaranja financijske konstrukcije.

I u ovoj sezoni radionica partner je – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), koja putem Europske poduzetničke mreže (EEN) financira dolazak predavača.