Održana je vrlo uspješna radionica na temu Brending u organizaciji Hrvatskog klastera kreativnih i kulturnih industrija, Hamag Bicro, Enterprise europe network i Europske komisije.

Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija uspješno nastavlja s ovogodišnjim radionicama usmjerenim prema razvoju poduzetničkih vještina kreativaca, pronalaženja lakšeg financiranja i plasmana njihovih proizvoda na tržište. Na tržištu je danas iznimno važno jasno i kvalitetno oblikovati svoj imidž odnosno definirati karakter proizvoda, tvrtke, grada, projekta ili regije. Prepoznatljivost i tržišni plasman ovisi isključivo o tome jeste li uspjeli identificirati i prenijeti poruku vašeg brenda koja je odgovor na pitanje ZAŠTO postoji.

U prvom dijelu radionice voditeljica radionice Ivana Nikolić Popović je održala predavanje kroz koje su polaznici mogli saznati osnovne elemente brendinga, procese, važnost, arhetipove kao i ključna pitanja kojim će se baviti tijekom radionice.

U drugom dijelu radionice timovi su pristupili identifikaciji i vizualizaciji brenda za koji su se odlučili. Mogli su pristupiti definiranju bilo kojeg brenda od proizvoda do gradova, te su nakon kraće rasprave odlučili za koji projekt, proizvod ili tvrtku će osmisliti brend. Na kraju rada u grupama svaka grupa je prezentirala svoj pristup i predstavila svoj brend.

I u ovoj sezoni radionica partner je – Hrvatska agencija za malo gospodarstvo inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), koja putem Europske poduzetničke mreže (EEN) financira dolazak predavača.