Film „End Cycle / Završni krug“ Vladislava Kneževića jedan je od 36 radova odabranih za izlaganje na izložbi 11. HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost u MSU-u.

Izložba je otvorena od 20. travnja do 13. svibnja 2018.

Od 236 radova pristiglih na 11. natječaj HT nagrada za hrvatsku suvremenu umjetnost međunarodno stručno povjerenstvo u sastavu Snježana Pintarić (MSU), Katrin Bucher Trantow (Kunsthaus Graz), Alenka Gregorič (Mestna galerija Ljubljana), Alem Korkut (Akademija likovnih umjetnosti) i Ana Škegro (MSU) izabralo je 36 radova koji će biti predstavljeni na ovogodišnjoj izložbi.

Film „End Cycle / Završni krug“ redatelja Vladislava Kneževića, kojeg koautorski potpisuje s japanskim plesačem i koreografom svjetskog glasa Takaom Kawaguchijem, zanimljiv je spoj eksperimentalnog filma i tradicionalnog butoh plesa, a nastao je u produkciji udruge Domino kao dio programa japansko – hrvatska sezona. Svoju je svjetsku premijeru imao 16. veljače 2018. u Tokyu i već je tada, na svom prvom predstavljanju, oduševio publiku.

Proteklih šest godina udruga Domino, u sklopu projekta “Japansko – hrvatska sezona”, ugostila je u Hrvatskoj brojne japanske autore koji su tijekom svog boravka na rezidenciji ostvarili suradnje s hrvatskim umjetnicima te realizirali zanimljive projekte koji su potom bili predstavljani i u Hrvatskoj i u Japanu. Spajanje dviju dalekih kultura te povezivanje umjetnika iz Japana i Hrvatske, iznjedrilo je neke iznimne projekte među kojim se film „End Cycle / Završni krug“ posebno ističe.

Nadamo se da će i po završetku ovog programa nastali radovi biti izvođeni i prikazivani ne samo u ove dvije zemlje, nego i diljem svijeta, te da će poslužiti kao dobar primjer kako razmjena znanja i iskustva između naizgled nepovezanih kultura može iznjedriti zanimljive umjetničke radove.