20. svibnja – 20. lipnja 2018.

Otvoren je natječaj za dva umjetnika/umjetnice iz CreArt mreže (Valladolid – ES, Genova i Lecce – IT; Liverpool – UK; Clermont-Ferrand i Rouen FR; Zagreb – HR; Kaunas -LT; Lublin i Katowice – PL; Aveiro – PT; Skopje – MK) za rezidencijalni program u Skopju u kulturnom centru Cultural informative center.

Putem natječaja, za sudjelovanje će se odabrati jedan umjetnik iz CreArt mreže te jedan iz Skopja.

UMJETNIKU IZ CreArt MREŽE ĆE BITI OSIGURANI:
• troškovi putovanja i smještaja u iznosu do 400 eura;
• troškovi za produkciju rada do 500 eura;
• honorar od 250 eura
• studio za rad i izložba u prostorima kulturnog centra.

Način prijave:
Pravo sudjelovanja imaju umjetnici, isključivo redoviti članovi HDLU-a (Trg žrtava fašizma 16, Zagreb) koji žive u Gradu Zagrebu ili koji su rođeni u Gradu Zagrebu ili koji aktivno djeluju na zagrebačkoj umjetničkoj sceni. Umjetnici moraju imati Europsku karticu zdravstvenog osiguranja ili neku drugu vrstu zdravstvenog osiguranja.
Status svog članstva možete provjeriti s Jelenom Bračun (tajnistvo@hdlu.hr) ili Vericom Pavušek (racunovodstvo@hdlu.hr).

On-line obrazac za prijavu dostupan je OVDJE (na dnu stranice).
Prvo je potrebno registrirati se, a zatim ispuniti prijavni obrazac (ako ste se već registrirali zbog prethodnih CreArt natječaja možete koristiti isti korisnički račun). Nakon što je on-line prijava podnesena, primit ćete potvrdu na e-mail.

Uz obrazac je potrebno priložiti i sljedeće dokumente spojene u jedan PDF:
• osobna iskaznica ili putovnica (skenirana kopija);
• kratki životopis/CV na engleskom jeziku i portfolio sa svojim radovima;
• dokumentacijski materijal vezan za projekt (najviše 5 fotografija);
• kratko obrazloženje predloženog projekta na engleskom jeziku (najviše 1 stranica A4).

Prijave se zaprimaju do 15. travnja 2018.
Rezultati će biti objavljeni nakon 20. travanja 2018.
Razmatrat će se samo prijave koje su cjelovite i dostavljene na vrijeme.
Cjelovit tekst natječaja pročitajte OVDJE.

O CreArtu:
CreArt 2.0. je europska mreža gradova te privatnih i javnih institucija. Projekt je započeo 2012. godine s ciljem reagiranja na potrebe europskih kulturnih institucija što obuhvaća povećanje gospodarskog, socijalnog i kulturnog utjecaja vizualnih umjetnosti pružanjem bolje podrške umjetnicima, menadžerima u kulturi, industriji i široj javnosti. Nositelj CreArt projekta za Hrvatsku je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, a pored HDLU-a projekt okuplja mrežu partnera iz Genove i Leccea (IT), Clermont-Ferranda i Rouena (FR), Katowica i Lublina (PL), Skopja (MK), Liverpoola (UK), Kaunasa (LT) i Aveira (PT) koju koordinira Gradski ured za kulturu grada Valladolida (ES). Petogodišnji projekt CreArt 2.0. provodit će se od 2017. do 2021. godine.

KONAČNA ODREDBA:
Podnošenjem prijave, autor je suglasan sa svim uvjetima ovog natječaja.
Odabrani umjetnici obvezuju se u svom životopisu i svim budućim objavama (press, web) napisati da su odabrani za sudjelovanje u CreArt rezidencijalnom programu u Skopju u okviru projekta CreArt. Network of Cities for Artistic Creation kojeg je sufinancirala Europska Unija.

PITANJA:
Kontakt osoba za sva pitanja je Vida Meić, vida.hdlu@gmail.com. Pitanja se zaprimaju isključivo putem e-maila.