MSU dječja galerija, 28.8. – 10.9.2018.

Muzej suvremene umjetnosti već treću godinu za redom ugošćuje izložbu radova učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna izabranih putem natjecanja LIK, čija je ovogodišnja tema bila “Mitovi i legende”.

Zadatak za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola bio je uočiti, izraziti, vrednovati i spoznati dinamiku linijski istanjene mase u kompozicijskim odnosima s prostorom, upoznati i istražiti različite materijale i postupke oblikovanja linijski istanjene mase u kiparskoj tehnici (žica) uz mogućnost spajanja iste s konopom prirodne boje te primjenom zadanih ključnih pojmova i likovnih elementa: linijski istanjena masa, materijalizacija crta, kompozicija, kontrast, plastička tekstura, faktura (kiparski rukopis) oblikovati kiparsku kompoziciju maksimalne veličine 50 cm.

Na ovogodišnjem su natjecanju – izložbi LIK 2018. iz područja Grada Zagreba sudjelovale 52 osnovne škole i jedan centar za odgoj i obrazovanje s 304 likovna rada te 9 srednjih škola s 19 radova. Na županijskoj su razini odabrana 153 likovna rada učenika iz 49 osnovnih škola i jednog centra za odgoj i obrazovanje te 10 radova iz 5 srednjih škola. Izložbu možete pogledati do 10. rujna.