Umjetničko djelo Ivane Barišić Tomšić na plakatu
na pročelju zgrade tvrtke CROZ
službeno predstavljanje: 20. rujna u 11 h, Lastovska ulica 23

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) i hrvatska tvrtka CROZ pokrenuli su suradnju kroz koju umjetnici sudjeluju u osmišljavanju likovnog rješenja koje će se predstaviti na pročelju zgrade tvrtke CROZ.
CROZ je IT tvrtka usmjerena uslugama u financijskom i javnom sektoru te drugim većim informatičkim sustavima, koja želi olakšati svojim korisnicima, velikim organizacijama, uvođenje rapidnih tehnologija i kompleksnih IT arhitektura. Tvrtka CROZ, nastojeći društveno odgovorno postupati kroz inkluziju umjetnika u svoje poslovno okružje, odlučila se na suradnju s HDLU jer želi javni prostor i prostor rada svojih djelatnika oplemeniti umjetničkim djelima umjesto uobičajenim reklamnim vizualnim rješenjima.

Nakon otvorenog natječaja na temu „Summer is over“ za članove HDLU-a, stručni tim u sastavu: dopredsjednik HDLU-a Josip Zanki, predsjednik Uprave tvrtke CROZ Vjekoslav Jadrešić i umjetnica Korina Hunjak čiji je rad odabran na prošlom natječaju, odabrali su rad „Put do škole“ umjetnice Ivane Barišić Tomišić.
Odabrano umjetničko djelo postavit će se na plakatu dimenzije 12 x 4.80 m na pročelju zgrade CROZ-a, a gdje će biti izloženo 3 mjeseca. Tvrtka CROZ nalazi se u Lastovskoj ulici, a plakat je vidljiv s petlje Avenije Marina Držića i Slavonske avenije u Zagrebu. Predstavljanje plakata održat će se u četvrtak, 20. rujna u 11 sati.

Ivana Barišić Tomšić diplomirala je 2005. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u klasi Zlatka Kesera. Trenutno živi i radi u Bjelovaru kao učiteljica likovne kulture u Osnovnoj školi Čazma. Sudjelovala je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama, od čega valja izdvojiti treći likovni trijenale Moslavine, drugi hrvatski trijenale autoportreta u Samoboru, četrnaesti Međunarodni bienalni festival portreta, crteža i grafike u Tuzli i izložbe Anonymous Drawings u Berlinu.
Rad „Put do škole“ prenosi nam osjećaj koji gotovo svi posjedujemo krajem ljeta, početkom jeseni i početkom nove školske.

Više na linku.