16. Susret hrvatskih malih vokalnih sastava će tijekom vikenda, 23. i 24. studenoga 2019. godine u Sisku okupiti više od 350 pjevača iz 12 hrvatskih županija.

Riječ je o jednoj od 10 nacionalnih manifestacija koje na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture, krovna organizacija kulturno-umjetničkog amaterizma u Republici Hrvatskoj. 16. izdanje Susreta posvećeno bogatom vokalnom stvaralaštvu RH bit će, nastavno na prošlogodišnji uspjeh, po drugi puta održano u suradnji sa Zajednicom kulturno-umjetničkih udruga Sisačko-moslavačke županije, a pod pokroviteljstvom Županije sisačko-moslavačke i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH.

Dvodnevni program 16. Susreta predstavit će u dvorani Glazbene škole Frana Lhotke najveći broj sudionika do sada. 28 vokalnih sastava iz 12 hrvatskih županija nastupit će u natjecateljskom programu, dok će se kao gost iz Siska predstaviti Dječji zbor Grada SiskaCrescendo“. Atraktivnosti programa 16. Susreta, osim broja sudionika, doprinijet će kvaliteta izvedbi i raznolikost kategorija vokalnih sastava koji su svoj nastup na Susretu morali izboriti pobjedom na županijskim smotrama tijekom godine.
Izvedbe sudionika pratit će Stručno povjerenstvo u sastavu Dražen Kurilovčan, Irena Miholić i Zdravko Šljivac koje će odlučiti o najuspješnijim izvedbama u svakoj od 4 kategorije koncertnog programa. Program će završiti podjelom priznanja i nagrada te okruglim stolom stručnog povjerenstva i predstavnika malih vokalnih sastava. Ulaz na Susret je slobodan.

Više informacija o programu Susreta pronađite na stranici www.hrsk.hr.