Otvoren je natječaj za 2 umjetnika iz CreArt mreže za rezidencijalni program u Linzu tijekom veljače 2020. godine u centruThe Atelierhaus Salzamt“.

CreArt 2.0. je europska mreža gradova te privatnih i javnih institucija. Projekt je započeo prije 2012. s ciljem reagiranja na potrebe europskih kulturnih institucija što obuhvaća povećanje gospodarskog, socijalnog i kulturnog utjecaja vizualnih umjetnosti pružanjem bolje podrške umjetnicima, menadžerima u kulturi, industriji i široj javnosti. Nositelj CreArt projekta za Hrvatsku je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, a pored HDLU-a projekt okuplja mrežu partnera iz Genove i Leccea (IT), Clermont-Ferranda i Rouena (FR), Katowica i Lublina (PL), Skopja (MK), Liverpoola (UK), Kaunasa (LT) i Aveira (PT) koju koordinira Gradski ured za kulturu grada Valladolida (ES). Petogodišnji projekt CreArt 2.0. provodit će se od 2017. do 2021. godine.

Pravo sudjelovanja imaju isključivo redoviti članovi HDLU-a (Trg žrtava fašizma 16, Zagreb) koji imaju boravište/prebivalište u Gradu Zagrebu ili koji su rođeni u Gradu Zagrebu. Potrebno je priložiti dokaz: osobna iskaznica ili putovnica.
Umjetnici moraju imati Europsku karticu zdravstvenog osiguranja ili neku drugu vrstu zdravstvenog osiguranja.

Prijave se zaprimaju do 9. prosinca 2019.
Cjelovit tekst natječaja pročitajte OVDJE.