Centar za kulturu Trešnjevka organizira prvi UPSET Art Festival inkluzije i umjetnosti osoba s invaliditetom koji će se održati u petak, 29. i u subotu, 30. studenog 2019. u Centru za kulturu Trešnjevka.
Već sami naziv festivala UPSET Art Festival (engl. UPSET = uznemiriti, uzburkati) ukazuje da ovaj festival cilja unijeti novo u kulturni i umjetnički sadržaj na Trešnjevci te upoznati publiku s kreativnošću i umjetnošću osoba s invaliditetom, a svim zainteresiranim izvođačima i izlagačima (bili oni osobe s invaliditetom ili ne) pružiti platformu na kojoj mogu prezentirati svoju kreativnost u svim umjetničkim vidovima: od likovne i glazbene do izvedbene i primijenjene umjetnosti.
Ulaz na sve izvedbe i radionice je besplatan.
U Velikoj Dvorani Centra za kulturu Trešnjevka, publika će tijekom dvodnevnog programa moći vidjeti kazališne, glazbene i plesne izvedbe članova udruga koje su u radu posvećene osobama s invaliditetom te ćemo tako imati prilike vidjeti Udrugu za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba i njihov klub Vjeverica, Udrugu Ozana, Udrugu osoba s cerebralnom i dječjom paralizom – Rijeka, Udrugu invalida rada Grada Zagreba, ali i druge izvođače poput Neformalne plesne skupina Kratki sPoi, Damira Vogrineca-Vogru na gitari i polaznike dramsko-akcijske radionice koja će održati performans na temu mobbinga na radnome mjestu.
Uz izvedbeni program na pozornici održat će se i besplatne radionice aromaterapije te prezentacije i izložbe Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba, Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom – Rijeka i Udruge Ozana.
Za više informacija o Festivalu, program i popis sudionika možete pročitati ovdje.