Deveto izdanje artOmat-a, nekonvencionalnog umjetničkog sajma, tradicionalno će se održati na već poznatoj adresi Doma hrvatskih likovnih umjetnika – Meštrovićev paviljon. Sajam se otvara u utorak, 17. prosinca u 20 sati, a trajat će do kraja tjedna, nedjelje, 22. prosinca 2019.

Na sajmu se predstavlja 80 izabranih i pozvanih autora, dizajnera i umjetnika, čije ćete radove imati priliku vidjeti i kupiti. Njihova praksa djeluje u raspon od likovnih i primijenjenih umjetnosti te dizajna, a među izlagačima su i oni koji posjetiteljima nude participatorno iskustvo, poput radionice sitotiska.

Ukoliko ste u potrazi za originalnim poklonom, artOmat je mjesto na kojem umjetnici i dizajneri nude unikatne i kvalitetne radove. Za posjetitelje to je i rijetka prilika neposrednog susreta s različitim autorima okupljenima na jednom mjestu.

Uz sajam, i ove ćemo godine održati program pod nazivom artOmat Spotlights. U sklopu tog programa razgovarat ćemo s umjetnicama Jelenom Bando i Ivom Supić Janković, koja djeluje na amsterdamskoj umjetničkoj sceni te fotografkinjom Glorijom Lizde. U okviru ovog program izdvajamo još razgovor s inicijatoricama časopisa This is Badland, Ninom Vukelić i Rafaelom Kaćunić, koje ovaj časopis publiciraju u Berlinu, a koncipiraju oko simboličkog i geografskog prostora Balkana.

Na otvorenju artOmata glazbu će uređivati DJ After Neven, u petak dizajnerica i izlagačica Lina Kovačević, a u subotu DJ Stankoff. Preostale dane prepustiti ćemo se glazbenoj podlozi PDV records-a, izdavačke etikete pokrenute od strane Pozitivnog ritma, i Adriatic Coasting-a, iza kojega stoje Pepi Jogarde Nick Colgan, a koji kroz svoj glazbeni izbor, stil i izričaj pokušavaju dočarati luksuz talijanske rivijere 80-ih ali s modernim pristupom.

”Deveti artOmat i ove godine organiziramo sa željom da u vrijeme guste adventske ponude afirmiramo domaću umjetničku i dizajnersku scenu. Pružimo priliku umjetnicima i dizajnerima za promociju i prodaju svojih radova, a posjetiteljima pružimo priliku za kupnju kvalitetnih i originalnih autorski radova i proizvoda.”

Više saznajte na linku.