Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u partnerstvu s Visokim učilištem Algebra provodi edukativni program Osposobljavanje vizualnih umjetnika za rad u kulturnim i kreativnim industrijama ostvaren uz financijsku potporu Hrvatske banke za obnovu u razvoj (HBOR) u okviru programa „Pružimo znanje, potaknimo inicijative“.

Nakon uspješnih predavanja na temu rada u KKI i profesionalnog predstavljanja te radionice izrade web stranice najavljujemo treće predavanje u nizu će održat računovotkinja Jagoda Lušić koja ima višegodišnje bogato iskustvo u računovodstvenom radu s umjetnicima raznih profila. Kroz predavanje će na jasan i jednostavan način objasniti osnovne pojmove vezane uz porezni okvir djelovanja umjetnika i računovodstvo te će na primjerima predstaviti porezne obveze za rad preko autorskog umjetničkog ugovora, kada i kako umjetnici izdaju račune, kako se obavlja samostalna umjetnička djelatnost i prednosti paušalnog obrta.

Seminar će se održati 11. 3. 2020. od 15:00 do 17:00 na Visokom učilištu Algebra, Ilica 242 (crna zgrada, predavaonica na 2. katu). Na predavanju može sudjelovati 100 slušaoca uživo i 100 preko live streama. Prijave su obavezne: OVDJE (prijave do 4. 3. 2020.)

Edukativni program namijenjen je likovnim umjetnicima koji će kroz seriju radionica i seminara dobiti dodatna stručna znanja i uvid u primjere iz prakse koja će im poslužiti u boljem pozicioniranju na umjetničkom tržištu i u kulturnim i kreativnim industrijama (KKI) u RH i svijetu.

Sudjelovanje na edukativnom programu je besplatno, uz obaveznu prethodnu prijavu. Na edukativnom programu sudjelovati se može uživo te putem live streama. Zbog ograničenog broja mjesta, prednost pri sudjelovanju na seminarima i radionicama imat će redoviti članovi HDLU-a.

Više o edukativnom programu Obrazovanje vizualnih umjetnika za rad u kulturnim i kreativnim industrija na linku