hkkkki-vijesti-opce-unesco

Tijekom 13. međuvladine komisije UNESCO-a održan je “Createl2030”, izveden kao serija razgovora o investiranju u kreativnost te kako ona ima izravan efekt na postizanje 2030 Agende za održivi razvoj.
Simona Goldstein je prezentirala projekt “Regulation of the book market and promotion of reading in Croatia” iz 2012. godine, i njegov učinak, na “Createl2030” panelu pod nazivom “The long-term impact of the International Fund for Cultural Diversity’s investments”,a koji je održan 12. veljače u UNESCO HQ, Pariz.

Projekt podržan od IFCD-a

Ovaj projekt je prvi projekt iz Hrvatske koji je dobio potporu IFCD – International Fund for Cultural Diversity, fond koji ove godine slavi 10.godišnjicu rada.
Suradnjom udruge s više dionika – Zajednicom nakladnika i knijžara HGK i Ministarstvom kulture prvenstveno, i dalje se izvodi istraživanje tržišta knjiga, a održava se i dalje Noć knjige, kao direktan dugoročni odjek projekta iz 2012/2013, u suradnji s Nacionalnom i sveučilišnom knjižnicom, Knjižnicama grada Zagreba, portalom Moderna vremena i Udrugom za zaštitu prava nakladnika – Zana.
To je rijedak primjer odlične međusektorske i međuinstitucionalne suradnje, koja se oduvijek zagovara kao preduvjet za održive promjene na bolje, ne samo u sektoru knjige i kulture nego društvu općenito.