Hrvatsko društvo likovnih umjetnika raspisuje natječaj za izlaganje na 35. SALONU MLADIH prema koncepciji Nike Šimičić ”MILLENNIAL”.
Salon mladih se, već tradicionalno, održava svake dvije godine, a ovo je njegovo 35. izdanje. Salon mladih je tradicionalna izložba HDLU-a koja dosad broji 34 izdanja. Salon mladih pokazuje presjek scene nadolazeće generacije i omogućuje mladim umjetnicima izlaganje u reprezentativnom i značajnom galerijskom prostoru.

Kustoski koncept ovogodišnjeg, 35. izdanja ove manifestacije, odabran je temeljem javnog natječaja, a organizacijski odbor odabrao je koncept prema prijedlogu Nike Šimičić pod nazivom „Millennial“, koji se tematski odnosi na generaciju milenijalsa koju karakteriziraju  digitalno doba, globalizacija, društvene mreže, perceptivna zasićenost, egocentričnost, hiperprodukcija proizvoda i osjećaja te vječita potraga za smislom, ali i svijest o društvenim problemima i ekologiji te težnja ka povratku prirodi i uspostavljanju ravnoteže.

Detaljnije o konceptu saznajte ovdje.

Na 35. salonu mladih dodjeljivat će se novčane i izložbene nagrade. Podaci o vrstama nagrada bit će objavljeni najkasnije s najavom izložbe.

PRAVO NA ODAZIV IMAJU:
Vizualni umjetnici do 35 godina starosti, neovisno o formalnom obrazovanju, sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj
Prijavljeni radovi mogu biti svih umjetničkih disciplina u području vizualne umjetnosti. U obzir dolaze svi mediji, kao i intermedijalni i interdisciplinarni projekti.
Umjetnici mogu prijaviti najviše 3 umjetnička djela nastala nakon 15. 02. 2018.  godine.
Prijave se zaprimaju bez kotizacije.

ROKOVI:
Prijedlozi se zaprimaju zaključno do: srijede, 17. LIPNJA 2020. do 23:59
Prijavljeni umjetnici/ce bit će obaviješteni o rezultatima žiriranja najkasnije do 17.7.2020.
35. salon mladih održat će se u terminu listopad – prosinac 2020. Točan termin izložbe bit će objavljen s rezultatima natječaja.

Više informacija pronađite na linku.