Hrvatska udruga likovnih umjetnika Split poziva na virtualnu izložbu 02.04. u 20h.

Link za izložbu će u terminu otvorenja (sutra u četvrtak 02.04. u 20h) biti objavljen na službenoj web stranici HULU-a http://hulu-split.hr/ i facebook stranici https://www.facebook.com/hrvatskaudrugalikovnihumjetnika/, a izložbi će se moći pristupiti putem računala i mobilnih uređaja.

Virtualno druženje povodom otvorenja bit će organizirano putem Skype-a. Za više info pratite nas u trenutku otvorenja! Ulaz je besplatan, a piće osiguravate sami 😉

Vrijeme potpune karantene, ograničenosti kretanja i fizičkog prisustva čini se poput scenarija filma katastrofe. Nemogućnost kretanja prisiljava nas na iznuđivanje novih načina komuniciranja i rada. U tom duhu je virtualna izložba Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split koja se odvija u „proširenom Salonu Galić“. Takozvani SALON GALIĆ [Version 2.4.20.] u tlocrtnom smislu prelazi u susjedne objekte čime gubitak izravnog kontakta i prisustva u realnom prostoru rezultira njegovim virtualnim proširenjem.

Projekt predstavlja odabir radova s dosadašnjeg izložbenog programa HULU-a, autora različitih interesa i medijskih izričaja čiji su radovi tematski povezani s novonastalom situacijom, ili s druge strane, čiji radovi novim iščitavanjem mogu poprimiti itekako aktualna tumačenja – naglašavaju problematiku nedostatka kritike i aktivnosti, svijesti i djelovanja u vlastitom okruženju u svrhu dobrobiti društva i okoliša. Kroz humoristične, tragične, zaigrane i/ili objektivne koncepcije dovode u fokus kako postojeće tako i one u budućnosti moguće scenarije.

IZLAGAČI:
Milijana Babić
Vinko Barić
Gildo Bavčević
Dino Bićanić
Eric del Castillo
Robert Ćaleta
Edvin Dragičević
Vitar Drinković
Kustoski kolektiv Horizont
Nataša Ljubetić Tomić
Ivica Mitrović i Oleg Šuran
Giovanni Morbin
Lav Paripović
Pavle Pavlović
Petar Popijač
Milivoj i Veljko Popović
Kristina Restović
Darko Škrobonja