Hrvatski sabor kulture poziva Vas na ONLINE GLAZBENI SEMINAR koji smo u suradnji s voditeljicom Andrejom Šolar osmislili u skladu s trenutnom situacijom i pandemijom koronavirusa koja nas je sve zatekla i onemogućila planiranu realizaciju brojnih kulturnih aktivnosti i događanja. Slovenska dirigentica Andreja ŠOLAR, nastavno na prošlogodišnji uspjeh seminara za dirigente i članove puhačkih orkestara u Zagrebu osmislila je program edukacije dirigenata u uvjetima rada u vrijeme socijalne distance.

U nastavku pročitajte program i način realizacije našeg online seminara koji se odvija uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH te pronađite upute za sudjelovanje i prijavu.
Prijave su otvorene za sve zainteresirane.

PROGRAM ONLINE SEMINARA 

Seminar je koncipiran kao glazbena radionica koja će biti održana u 4 dijela (26. – 27. svibnja i 2. – 3. lipnja 2020.).
Uključuje teorijski i praktični dio kroz koje će sudionike voditi voditeljica Andreja Šolar i moderatorica webinara Srđana Vrsalović, stručna suradnica HSK-a.

PROGRAM SEMINARA bit će temeljen na metodici rada s amaterskim puhačkim orkestrima i upoznavanju s odgovarajućom literaturom, kao i individualnoj pripremi voditelja i njihovom usavršavanju u tehnici dirigiranja. Polaznici seminara moći će sudjelovati kao aktivni i pasivni sudionici u programu. Sudionici seminar prate uživo putem ZOOM aplikacije, a seminar će obuhvatiti: predavanja voditeljice, video snimke i online prezentaciju vježbi, samostalan i zajednički rad polaznika i voditeljice uz savjete za usavršavanje tehnike dirigiranja  te individualne konzultacije.

Više informacija pronađite na linku.