HSK poziva na prvi kazališni online seminar-radionicu za voditelje, redatelje i glumce amaterskih kazališnih skupina na temu “Od teksta do emocije na sceni – razvijanje glumačkih tehnika i vještina”. Seminar će biti održan od 5. do 8. lipnja 2020., a dio je ciklusa online webinara i radionica Hrvatskog sabora kulture. U nastavku pročitajte plan i način realizacije kazališnog online seminara koji će biti realiziran uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH te pronađite upute za sudjelovanje i prijavu. Prijave su otvorene za sve zainteresirane.

OPIS I PROGRAM SEMINARA-RADIONICE

Osnovni cilj ovog seminara jest polaznike usmjeriti ka razvijanju glumačkih vještina i pomoći im u što boljem uprizorenju uloga. Počevši od pristupa i rada na zadanom tekstu i likovima, polaznici pod stručnim vodstvom redatelja i glumca Jasmina Novljakovića upoznaju i usavršavaju glumačke tehnike – memoriranje teksta, dikciju, kako se riješiti treme, scenski pokret, kako kreirati karakter lika, postići emocije na sceni i sl.

– Seminar je koncipiran kao kazališna radionica koja će biti održana u 4 dijela tj. tijekom 4 dana (5. – 8. 6. 2020.)
– Polaznici seminara na seminaru sudjeluju aktivno ili pasivno (*više u nastavku: Kako sudjelovati – način prijave i realizacije)
– Seminar-radionica ima 2 osnovna dijela: teorijski i praktični
– Kroz četverodnevni program sudionike će voditi doc. art. Jasmin Novljaković, redatelj i glumac te moderatorica webinara Martina Brumen, stručna suradnica HSK-a
– Sudionici seminar prate uživo putem ZOOM aplikacije, a radionica će obuhvatiti: uvodno upoznavanje te predavanje voditelja, analizu dramskog lika, rad na odabranim dramskim tekstovima uz primjenu stečenih znanja, praktične savjete vezane uz brojne nedoumice i probleme koji se nameću tijekom rada na predstavi, diskusiju i konzultacije – pitanja i odgovori, a program će biti popraćen i prigodnim video materijalima.
– Po završetku online seminara svi sudionici dobit će potvrde o sudjelovanju na e-mail naveden u prijavi.

Više saznajte na linku.