Otvoren je LIKOVNI NATJEČAJ 2020. za 36. Susret likovnih stvaralaca i izložbu Susreta koji će ove godine zbog posebnih okolnosti uvjetovanih koronavirusom te mjera i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite po prvi puta biti održani u online izdanju. Pozivamo likovne stvaratelje – članove neprofesionalnih likovnih udruga/sekcija i samostalne neprofesionalne likovne stvaratelje (koji nisu članovi likovnih udruga/sekcija) da pošalju svoje radove na natječaj HSK-a putem kojega će biti odabrana djela za prvu online izložbu i virtualni Susret likovnih stvaralaca u organizaciji Hrvatskog sabora kulture.

Virtualno 36. izdanje Susreta likovnih stvaralaca bit će održano putem ZOOM platforme, u subotu, 3. listopada 2020., a online program Susreta i prikaz online izložbe te proglašenje nagrada, pohvala i priznanja HSK-a bit će prenošeni i na Facebooku HSK-a kako bi sva zainteresirana publika imala mogućnost praćenja programa uživo.

UVJETI NATJEČAJA

• Na likovni natječaj HSK-a mogu se prijaviti državljani Republike Hrvatske stariji od 15. godina koji su:
– ČLANOVI NEPROFESIONALNIH LIKOVNIH UDRUGA/SEKCIJA učlanjenih u Hrvatski sabor kulture, registriranih u Republici Hrvatskoj
– SAMOSTALNI LIKOVNI STVARATELJI – članovi Hrvatskog sabora kulture (koji nisu u članstvu likovnih udruga/sekcija učlanjenih u HSK te koji uplate godišnju HSK članarinu za fizičke osobe u iznosu 50,00 kn)
– SAMOSTALNI LIKOVNI STVARATELJI – ne-članovi Hrvatskog sabora kulture (koji nisu u članstvu likovnih udruga/sekcija niti HSK-a) i koji uplate kotizaciju za sudjelovanje u iznosu od  50,00 kn.
• Na natječaj se ne mogu prijaviti akademski obrazovani umjetnici – slikari, kipari i primijenjeni umjetnici koji su završili visoku umjetničku obrazovnu ustanovu iz likovnog područja.
• CILJ Susreta i izložbe Susreta je stimuliranje likovnog stvaralaštva, podržavanje i poticanje različitih afiniteta i načina likovnoga izražavanja izvornih, zavičajnih, amaterskih i neprofesionalnih likovnih stvaralaca, stimulacija i razvoj umjetničkog izražavanja i kreativnog stvaranja, te prezentacija najboljih dostignuća amaterskog likovnog stvaralaštva.
Pravila Susreta likovnih stvaralaca možete preuzeti OVDJE.

Za više informacija kliknite na link.