ADESTE+ Ljetna škola i Europska konferencija “Change within Change. Re-examining the role of the cultural organisation and its relationship with the public” će se u 2020. godini umjesto u Rijeci održati u virtualnom prostoru. Prvi susret “Kultura i publika na prekretnici” održat će se online u ponedjeljak, 15. lipnja od 14 do 16.30 sati i najavit će ovogodišnju Europsku konferenciju i Ljetnu školu koje će se održavati od kraja kolovoza do kraja listopada.

U fokusu epizode “Kultura i publika na prekretnici” su temeljna pitanja vezana uz poziciju publike u budućnosti kulturnog sektora. Kriza izazvana epidemijom COVID-19 ukazala je na potrebu sagledavanja koncepta kulturne demokracije, uključujući sudjelovanje u kulturi kao i razvoj publike i njihovu relevantnost u razvoju organizacija u kulturi. Diskusija će obuhvatiti teme vezane za promjene u uključivanju i sudjelovanju publike kao posljedice trenutne krize, utjecaj krize na demokratske standarde i norme, strukturne slabosti sustava (ekonomskog, društvenog, kulturnog) na koje je kriza ukazala, relevantnost kulture u suvremenom društvu, ranjivost, otpornost i odgovornost kulturnih profesionalaca u procesima nastajućih promjena i slično.

U panel diskusiji sudjelovat će Eleonora Belfiore, Giuliana Ciancio i Pier Luigi Sacco, a razgovor će moderirati Niels Righolt. Više o sudionicima možete doznati ovdje.

Za sudjelovanje na pretkonferencijskoj epizodi potrebno se prethodno registrirati ovdje. Rok za registraciju je 11. lipnja 2020.

Službeni jezik Europske konferencije i Ljetne škole je engleski. Više informacija o Europskoj konferenciji i Ljetnoj školi “Change within Change. Re-examining the role of the cultural organisation and its relationship with the public” te načinima prijave dostupno je ovdje.