Svake godine Međurodno arhivsko vijeće (ICA) obilježava Međunarodni dan i tjedan arhiva s ciljem globalnog promicanja važnosti zašite i dostupnosti arhiva za pojedince i društvo. Ovogodišnji Međunarodni tjedan arhiva (8. – 14. lipnja) i Međunarodni dan arhiva (9. lipnja) posvećeni su osnaživanju društva znanja „Empowering knowledge societies“ koje uključuje teme kao što su umjetna inteligencija, digitalno očuvanje i nove tehnologije, pouzdanost informacija i srodna pitanja te njihov utjecaj na arhivsku struku i praksu.

Povodom Međunarodnog dana arhiva, ICARUS Hrvatska i Sveučilište u Zagrebu, pozivaju sve zainteresirane na sudjelovanje u webinaru “Arhivi i društvo znanja” u srijedu 10 lipnja. 2020. u 10,00 sati.

Program webinara će se odvijati preko Zooma  i sastoji se od 2 dijela: predstavljanja knjige “Arhivi i digitalno doba” ” i okruglog stola “Arhivi i društvo znanja” u kojem će znanstvenici i stručnjaci različitih profila predstaviti važnost arhiva za održivi razvoj i upravljanje informacijama, gospodarstvo, obrazovanje, razvoj demokracije i informacijskog društva.

Registrirati se možete na: https://forms.gle/Gatqyye3jWepot5d8.