Konferencija za medije na kojoj će biti predstavljen projekt SuKultura te manifestacija Kultura za sve! održat će se u srijedu, 24. lipnja, s početkom u 11 sati, u Kulturnom centru Travno (Božidara Magovca 17, 10010 Zagreb).

Manifestacija Kultura za sve! održat će se od 10. do 12. srpnja na nekoliko lokacija u novozagrebačkoj četvrti Travno: na platou “Mamutice”, u atomskom skloništu Travno i Kulturnom centru Travno. Stanovnicima ove novozagrebačke četvrti, kao i ostalim posjetiteljima, prezentirat će umjetničke projekte i rezultate radioničkih programa koji su se prethodnih mjeseci provodili u suradnji umjetnika/ ica, udruga Arktik, Domino i UIII (Udruga za interdisciplinarna i interkulturalna istraživanja), umjetničke organizacije Točka na I te Triko Cirkus Teatra s lokalnom zajednicom i građanima_kama Novog Zagreba.

Spomenute lokacije pretvorit će se tako u privremene pozornice za kazališne predstave, ambijentalne instalacije, izvedbene radove i klaunsko-cirkuske izvođačke točke.

Manifestacija je dio projekta SuKultura čiji je cilj jačanje civilno-javnog partnerstva putem sudioničkog upravljanja u kulturi. Na konferenciji će biti riječi i o samom projektu, važnosti primjene modela sudioničkog upravljanja te predstojećim aktivnostima i programima koji će se realizirati u sklopu projekta.

Nositelj projekta je udruga Domino, a partneri su Centar za kulturu Novi ZagrebGongGrad ZagrebKulturni centar Travno i Umjetnička organizacija Eurokaz.

Projekt SuKultura i manifestaciju Kultura za sve! na konferenciji za medije predstavit će:

  • Karla Pudar (Domino)
  • Andro Vladušić (KUC Travno)
  • Marko Milovac (Centar za kulturu Novi Zagreb)
  • Iva Srnec Hamer (UO Točka na I)

Pozdrav će, uz uvodnu riječ, dati ravnatelj Kulturnog centra Travno, g. Josip Forjan.

Projekt SuKultura sufinancirala je Europska unija kroz Europski socijalni fond u iznosu od 1.801.208,174 kn, a ukupna vrijednost projekta iznosi 2.119.068,44 kn.