GKK ove godine po sedmi put organizira program pod naslovom Ljeto u GKK, s tim da će većina programa ove godine biti održana online, putem internet stranice GKK te na Facebook stranici i YouTube kanalu GKK.

U sklopu Ljeta u GKK će tijekom srpnja, kolovoza i rujna biti održane brojne online kreativne radionice i pričaonice, likovne izložbe i predstavljanja knjiga i autora, virtualni sastanci Kaštelanskog književnog kluba za odrasleKaštelanka – književnog kluba za djecu i mlade, a najavljujemo i ljetne natječaje: Napiši pismo Miljenku i Dobrili, Natječaj za glendu i batudu ili šaljivu priču iz kaštelanske prošlosti, Tražimo najstariji dokument i fotografiju S moga šufita, Likovni natječaj Kaštila u srcuNek’ mi kušin bude knjiga i Fotografski natječaj Kaštila u srcuNek’ mi kušin bude knjiga.

Ljetni književni izazov GKK – čitajte i osvojite nagrade!

Sva djeca u dobi od 4 do 16 godina koja se žele uključiti u ljetni program poticanja čitanja za djecu i mlade Ljetni književni izazov GKK – čitajte i osvojite nagrade! mogu se prijaviti u jedan od odjela GKK, gdje će ispuniti prijavnicu i uzeti knjige za čitanje. Nakon što pročitaju knjigu, svi natjecatelji u Facebook grupi Kaštelanko – književni klub za djecu i mlade mogu napisati kratku preporuku/osvrt/recenziju, tj. dojmove o pročitanoj knjizi kako bi potaknuli i druge na čitanje te knjige. Oni mlađi koji nemaju Facebook profil, mogu napisati nekoliko rečenica ili riječi na šarenom papiriću koji će donijeti knjižničarima (npr. Ova knjiga mi se sviđa jer je duhovita).

U prijavnici će biti navedeni svi naslovi koje su natjecatelji u vremenu od 29. lipnja do 7. rujna pročitali, a u skladu s tim će trojici najuspješnijih u kategorijama “niži i viši razredi oš i srednja škola” biti podijeljene nagrade pokrovitelja, knjižare Hoću knjigu!. Inače, sva djeca u dobi od 4 do 16 godina koja tijekom ljeta pročitaju više od deset knjiga, dobit će tiskana priznanja GKK.

Osnovni cilj Ljetnog književnog izazova GKK jest poticanje mlađih korisnika na čitanje tijekom ljeta.

Više pronađite na linku.