Almissa Open Art ulazi u svoje 11. izdanje, koje je preimenovano u broj hitne službe 112, kako bi naglasili dvije stvari – seciranje koncepta hitnosti, ali i mogućnosti umjetnosti da dijagnosticira i pokreće procese u pulsirajućoj sadašnjosti.

Kroz intervencije, akcije, performanse i projekcije te druge hibridne forme obraćat ćemo se publici, slučajnim prolaznicima grada Omiša, govoriti glasno i šaptati o disfunkciji svijeta, tražiti nove smjerove kretanja, izazvati postojeće strukture. Dovesti u odnos umjetničke prakse direktne akcije u javnom prostoru i poetično guranje granica vremena, neophodno, uzaludno, suludo, salto mortale koji može promijeniti redoslijed, alterirati sustav koji kolabira na konkretnim i nevidljivim razinama, kolektivno, individualno i potkožno.

Ovogodišnja Almissa će pozvati na ponovno osvajanje osobnog prostora, ali i zajedničkog javnog prostora grada, upućivati na brižnost kao oblik otpora i solidarnost kao nužni preduvjet razvoja zajednice. Upozorit će na sužavanje osobnih sloboda, na privremenost kao stalnost, nepouzdanost oslonca i izvjesnost lavine kao metaforu vremena koje živimo.

izlagači:

Božena Končić Badurina
Vanja Babić & Bojan Mucko
Dino Bićanić
Eric del Castillo
Ana Elizabet
Thierry Geoffoy / Colonel
Toni Meštrović
Kata Mijatović & Zoran Pavelić
Adrian Paci
Viktor Popović
Ale de la Puente
Driton Selmani
Lana Stojićević
Vlasta Žanić

kustosica: Neli Ružić

PROGRAM ALMISSA OPEN ART 112 EMERGENCY / HITNOST održat će se od 21.08. – 26.08. 2020.