GENERACIJSKA PREDSTAVA O MILENIJCIMA OMILJENA SVIMA

Predstava H.E.J.T.E.R.I, koprodukcija ZKM-a i umjetničke organizacije Ruper, od svoje premijere u siječnju 2020. do danas imala je gotovo stopostotnu posjećenost. Pogledajte i vi zašto je oduševila sve generacije gledatelja. Za izvedbe 20, 21. i 22. listopada uz promo kod HEJ10 možete ostvariti popust na ulaznice. Prilikom plaćanja ulaznica u našoj web trgovini kliknite na “Imam promotivni kod”, upišite HEJ10 i platite pojedinačnu ulaznicu 40 kuna.

Ovaj Zeitgeist-komad govori o pripadnicima generacije milenijaca, rođenima za vrijeme socijalizma, odraslima u kapitalizmu, koji su sada u svojim 30-ima i zapravo bez jasnog cilja kamo idu i bez perspektive da će naći svoj put prema sigurnoj egzistenciji. U središtu priče su Roza, Mak, Sanjin i Paško, četvero prijatelja, postarijih milenijaca, hipstera koji pokušavaju odrasti, donijeti odluke i držati ih se u svijetu u kojem su granice, karijere i međuljudski odnosi toliko tekući da im gotovo cure kroz prste. Gdje prestaje mladost, pita se četvero prijatelja i jedan nepozvani gost u ovom zimskom afterpartiju.
Glume: Hrvojka Begović, Dado Ćosić, Ugo Korani, Katarina Bistrović Darvaš, Luka Bulović

TEMA MILENIJCI NA 35. SALONU MLADIH HDLU-a

Tema ovogodišnjeg, 35. salona mladih HDLU-a su milenijci, djeca baby boomera iz 50-ih godina prošlog stoljeća. Upravo ta generacija kao kulturološki fenomen je platforma za promišljanje mladim umjetnicima o onome što ih čini pripadnicima te generacije, o problemima s kojima se susreću u našem specifičnom društveno-ekonomskom kontekstu, te ih poziva na kritiku, uključujući i prema sebi samima, i djelovanje da kroz vlastit rad prezentiraju široj kulturnoj javnosti svoj svijet.

Uz predočenje jedne kupljene ulaznice za predstavu H.E.J.T.E.R.I ostvarujete pravo na kupovinu dvije ulaznice za 35. salon mladih po cijeni 15 kuna.