Prepoznalo se da su umjetnički i kreativni procesi začetnici inovacija, pogotovo u informacijskim i komunikacijskim tehnologijama koje imaju dodirnu točku u mnogim područjima s umjetničkim procesima.
Enter Koprivnica u sklopu projekta Region Arts organizira događaj „ICT meets the ARTS“ na kojem će ugostiti predstavnike IT i umjetničkog sektora. Jednodnevni događaj „ICT meets the ARTS“ je posvećen interakciji umjetnosti i novih tehnologija. Ovaj hibridni događaj okupit će stručnjake iz IT i umjetničkog sektora. Kroz zanimljiva i interaktivna predavanja, radionice te panel raspravu raspravljat će se o postojanju i mogućnosti financiranja ovakvih suradnji.

Primjeri dobrih praksi kao i iskustva onih koji su sudjelovali u projektima koji spajaju nespojivo – umjetnost i IT, ukazati će na inovacije i dobrobiti suradnje. Gaming, film, programiranje, inovacije, marketing, kultura samo su neke od tema kojih će se gosti događanja dotaknuti. „ICT meets the ARTS“ događaj namjenjen je svima koje zanima gaming, digitalizacija, inovacije te stvaranje dodatne vrijednosti proizvodima ili uslugama.

Projekt RegionArts (Enhancing SME growth by intergration of Artists in ICT projects) je financiran preko INTERREG EUROPE programa. U projektu sudjeluje 8 partnera iz 7 zemalja, a vrijednost projekta je 1.635,670,00 €.

Program pogledajte na linku.