Petak, 6.11., 18.30 – 20.30. 2020.
Dom HDLU / Meštrovićev paviljon
BRING YOUR OWN T-SHIRT

Ponesite vlastitu majicu ili tekstil, a mi ćemo vam uz predočenje ulaznice 35. salona mladih otisnut motiv ovogodišnjeg Salona mladih u tehnici sitotiska, uz stručnu tehničku pomoć Ivana Kovačevića.

Petak, 6.11., 19.00
Galerija Bačva / Meštrovićev paviljon
HATCH IV – Ivan Lušičić Liik i Matija Vojvodić

Četvrta iteracija site specific performansa koje zajedno izvode kompozitor Matija Vojvodić i vizualni umjetnik Ivan Lušičić Liik. Njihova suradnja i istraživanja potencijala praznog prostora započela su 2014. godine.
Kao i u prethodnim izvedbama, uvjetovani zadanim i zatečenim stanjem prostora autori će nastojati, barem na neko kratko vrijeme, promijeniti promatračev doživljaj tog prostora koristeći zvuk i svjetlo kao materijale i alate nadgradnje, adaptacije, pregradnje, pa i rušenja postojećeg prostora. Kao i prethodne iteracije, “Hatch IV” podijeljen je u 3 čina: Uvod, Temu i Kraj. Činovi označavaju pomake u proširivanju stvarnosti – njima se razlama potencijal središnjeg prostora Meštrovićeva paviljona.

Subota, 7.11., 17.30 – 18.30
Dom HDLU / Meštrovićev paviljon
Joga u galeriji Bačva

U sklopu popratnog programa 35. salona mladih osigurali smo vam vođene satove joge.  Voditeljice iz udruge i sustava Joga u svakodnevnom životu pomoći će vam opustiti tijelo i duh na satu joge za koji nikakvo predznanje niti naročita kondicija nisu potrebni.
Donesite svoju prostirku i uživajte u vježbi među jedinstvenim umjetničkim djelima mladih hrvatskih umjetnika u Galeriji Bačva, čiji postav upravo poziva na mir i sjedinjenje s prirodom, suprotno svim svakodnevnim stresnim zahtjevima života.

*Napomena: Ulaz na satove je besplatan uz predočenje ulaznice ovogodišnjeg 35. salona mladih.
Možete se prijaviti na popratniprogram.hdlu@gmail.com

Subota, 7.11., 19.00 – 20.00
Klub HDLU / Meštrovićev paviljon
Artist talk: Luka Hrgović i Dino Julius

Za vas smo pripremili projekciju fenomenalnog i hvaljenog filma Slice of Life (koji je dobio čak i svoje brendirano pivo) Luke Hrgovića i Dine Juliusa. Radi se o kratkometražnom hrvatskom SF filmu smještenom u svemir legendarnog Istrebljivača (Blade Runner) redatelja Ridleyja Scotta. Film je završen 2019. godine. Premijerno je prikazan u Japanu, zatim u Los Angelesu, a onda i diljem svijeta gdje je osvojio niz nagrada. Radnja se odvija na opasnim ulicama futurističkog LA-a. Tamo vas očekuje sitni diler koji pokušava preokrenuti svoj život nabolje, ali stvar će se zakomplicirati neočekivanim susretom s policajcem koji će ga natjerati da preispita svoje životne ciljeve…

Nedjelja, 8.11., 9.30 – 13.00
Okupljanje na Dolcu pored skulpture Kumice Barice
The Tour – tura po Dolcu i Buvljaku Hrelić

The Tour je multisenzorna kombinacija pješačke ture i ture organiziranim prijevozom, koja uključuje legendarne zagrebačke lokacije – tržnicu Dolac i buvljak Hrelić.

Možete se prijaviti na popratniprogram.hdlu@gmail.com

MILLENNIAL SPECIAL
3., 4., 5.11. 

Zagrebačko kazalište mladih – Predstava HEJTERI

(…) Uostalom, sve je već ispisano u drami.  Sve što sam htio reći o povratcima i odlascima, o osmišljavanju života i straha od njih, gej zarukama, fašistima, smjeni generacija, o hipsterskom Božiću, ljubavi i prijateljstvu i urbanim obiteljima. Prošla je godina dana otkako je drama napisana. I nisam nešto pametniji nego što sam bio tada (a trebao bih). Volio bih da mogu snažno poentirati. (Možda je zato tako teško napisati tekst za knjižicu). Ali ipak znam dvije stvari koje nisam znao prošle godine, nekoliko mjeseci nakon svojeg povratka. Sve je zapravo ispalo u redu, zbog prijatelja. Prijateljstva opstaju bez obzira na svaku emotivnu, financijsku ili moralnu katastrofu. I nema veće privilegije nego stvarati s prijateljima (dramu o prijateljstvu).

Dino Pešut

*Napomena: Kupnjom ulaznice 35. salona mladih ostvarujete mogućnost kupnje dviju ulaznica za predstavu po cijeni od 30 kuna.