Utorak, 17.11.  19.00 – 20.00,
Klub HDLU, Dom HDLU
Likovnost i primijenjena likovnost u naslovnicama knjiga

Moderator: Seid Serdarević
Sudionici: Petra Milički, Hana Vrca, Mislav Lešić

Likovna komponenta naslovnice knjige iznimno je važna, naslovnica je lice knjige i ona daje čitatelju prvi dojam o knjizi. Naslovnica knjige je prvi i često najvažniji komunikacijski alat za knjigu. Na malom prostoru treba odraditi mnogo toga, istaknuti ime i prezime autora knjige, koji je najvažniji, zatim naslov djela, a onda i ne zavesti čitatelja na krvi trag, zato je pred oblikovateljem / oblikovateljicom zadatak da pomiri svoj likovni izričaj sa željama autora, naručitelja i marketinga proizvoda. To su samo neki od elemenata važnih za dobru naslovnicu. O oblikovanju naslovnica knjiga razgovarat ćemo s likovnjacima i dizajnerima koji su se okušali u tome te su već i stvorili neki svoj vizualni jezik.

Utorak, 17.11.  18.30 – 20.30,
Subota, 21.11.,  10.00 – 12.00
Dom HDLU / Meštrovićev paviljon
BRING YOUR OWN T-SHIRT

Ponesite vlastitu majicu ili tekstil, a mi ćemo vam uz predočenje ulaznice 35. salona mladih otisnut motiv ovogodišnjeg Salona mladih u tehnici sitotiska, uz stručnu tehničku pomoć Ivana Kovačevića.

Četvrtak, 19.11. u 17.30 – 18.30
Dom HDLU / Meštrovićev paviljon
Joga u galeriji Bačva

U sklopu popratnog programa 35. salona mladih osigurali smo vam vođene satove joge.  Voditeljice iz udruge i sustava Joga u svakodnevnom životu pomoći će vam opustiti tijelo i duh na satu joge za koji nikakvo predznanje niti naročita kondicija nisu potrebni.
Donesite svoju prostirku i uživajte u vježbi među jedinstvenim umjetničkim djelima mladih hrvatskih umjetnika u Galeriji Bačva, čiji postav upravo poziva na mir i sjedinjenje s prirodom, suprotno svim svakodnevnim stresnim zahtjevima života.
*Napomena: Ulaz na satove je besplatan uz predočenje ulaznice ovogodišnjeg 35. salona mladih.
Možete se prijaviti na popratniprogram.hdlu@gmail.com

Subota, 21.11.2020., 10.30–12.00
Galerija Bačva, Dom HDLU
Izrada samoodrživih biljnih terarija

Voditelji: Dnevna doza biljaka (Tomislav Štrkalj i Leon Božić)

U današnje vrijeme trčanja za novcem i slobodnim vremenom, za vas smo pripremili radionicu iza koje stoje Tomislav Štrkalj i Leon Božić, zeleni kreativni dvojac koji stoji iza Dnevne doze biljaka (@dnevnadozabiljaka) koja će vas vratiti u sadašnji trenutak, opustiti i razveseliti. U radu s biljkama bude se optimizam, kreativnost i razigranost. Neovisno o spolu, godinama, profesiji ili prethodnom znanju  o biljkama, na radionici ćete zasigurno uživati. Naučit ćete ponešto o suživotu s našim zelenim prijateljima te se kreativno izraziti, osloboditi maštu i dobro provesti izrađujući vlastiti tropski terarij s nekoliko biljnih vrsta.
Najbolji dio: ispravno izrađen biljni terarij zahtjeva minimalnu brigu i jamči sretne biljke!

*Napomena: Sudjelovanje na radionici je besplatno uz predočenje ulaznice s ovogodišnjeg 35. salona mladih. Broj polaznika je ograničen! Možete se prijaviti na popratniprogram.hdlu@gmail.com