Belgijska udruga Marcel Hicter otvorila je prijave za edukacijski program Europska diploma kulturnog projektnog menadžmenta za novu sezonu 2021./2022.

Europska diploma kulturnog projektnog menadžmenta je paneuropski obrazovni program koji je proizašao iz nastojanja za održavanjem kulturne raznolikosti i transregionalne i transnacionalne kulturne razmjene, a koji po 31. put provodi udruga Marcel Hicter. Edukacija je namijenjena kulturnim menadžerima iz europskih organizacija u kulturi.

Tri glavna cilja programa su jačanje znanja kulturnih menadžera o europskim, državnim i lokalnim kulturnim politika, unaprjeđenje sposobnosti kulturnih menadžera u upravljanju kulturnim suradničkim projektima i razvijanje mreže europskih kulturnih menadžera. Program obuhvaća tri elementa: teoriju, praksu i evaluaciju s dvama rezidencijalnim studijskim posjetima zemljama partnerima programa, koje su u programu 2021./2022. Sjeverna Makedonija i Finska.

Sudionici programa moraju imati najmanje dvije godine relevantnog profesionalnog iskustva i biti upoznati s europskim kulturnim politikama, a ostale propisane uvjete za prijavu možete pronaći ovdje.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti putem obrasca za prijavu koji možete preuzeti ovdje te ga ispunjenog poslati putem e-pošte i pošte u sjedište udruge Marcel Hicter u Bruxelles, Belgija.

Rok za prijavu na program Europske diplome kulturnog projektnog menadžmenta 2021./2022. je 15. siječanj 2021. godine.