Srijeda, 25.11., 19.00
Galerija Bačva, Meštrovićev paviljon
(GENERATION) Y TATTOO? – POP UP IZLOŽBA

Kustos izložbe: Neven Kamenski
Sudjeluju: Lukas Ferenčić, Massimilliano Paladin Aka Massi, Tihomir Krklec Aka Afrika, Anja Ferenčić, Siniša Aka Teeth Grinde

Ideja ove pop up izložbe predstaviti je hrvatske tattoo majstore generacije Y, rođene između 1981. i 1995. godine koji su već duži niz godina aktivni na hrvatskoj tattoo sceni. Većina tattooera koji će sudjelovati na izložbi iznimno su inspirirani tradicionalnim tetovažama japanskih i američkih korijena, a svaki tattoo majstor ih radi na svoj poseban način sa svojom vizijom i posebnim pristupom radu. Sam koncept izložbe zamišljen je kroz izlaganje flash radova tattooera, s time da im se na samom otvorenju daje prilika da crtaju flash na licu mjesta. Tattoo flash je rad tattoo majstora na kojem se crtaju motivi koje klijenti izaberu za tetoviranje, a na otvorenju izložbe predstavljaju razne načine izrade flasha, od crtanja na papiru do crtanja na iPadu.

Izložbu je moguće razgledati do nedjelje 29.11.

Četvrtak, 26.11., 19.00
Online performans: „Iz njenih očiju curi pjena“, Marko Gutić Mižimakov
Lokacija: on-line na sljedećoj poveznici: http://www.twitch.tv/anneampersand

Tijekom trideset minuta online izvedbe „Iz njenih očiju curi pjena“ drag specijalistica za računalnu oftalmologiju Anne Ampersand (ili samo Ampersand) razmišlja na glas o svojim i tuđim iskustvima vremena i prostora. Prizor slijede riječi, linije, plohe i površine tijela. Sučelje. Sekvence slika sintetiziranih računalnim učenjem iz pronađenih i osobnih materijala. Umjesto same nepotpunosti i uvjetovanosti baze podataka algoritama koje koristi, Ampersand zanima vidljivost i učinak svega što nedostaje. Poput balončića zraka između signala i šuma, pokret zapeo u digitalnoj tvari stvara pjenu koja u raznim ritmovima trepti i pucketa.

Subota, 28.11., 19.00
Galerija Bačva, Meštrovićev paviljon
Pub kviz – powered by Mario Kovač & Pulfer Brewery

Za sve kvizašice i kvizaše, a i sve koji biste to htjeli postati, nadolazeće subote, 28.11. s početkom u 19:00 sati organizirali smo MILLENNIAL pub kviz koji je za vas pripremio majstor kviza, ali i talentirani kazališni i filmski redatelj, najpoznatiji hrvatski glazbenik koji svira na Tereminu… da ne nabrajamo dalje, pogađate Mario Kovač. Pub kviz smo za ovu priliku malo izmjestili te će se ovo milenijalsko izdanje održati u prostoru Galerije Bačva, Meštrovićevog paviljona.

Uz pomoć Pulfer Brewery za tri najuspješnija osigurali smo i nagrade, koje će se naravno sastojati od Pulfer proizvoda i mercha 35. salona mladih.

Prijaviti se možete na mail: popratniprogram.hdlu@gmail.com uz naznaku imena grupe i imena igrača (4-5 igrača). Po primitku vaše prijave javit ćemo vam daljnju proceduru oko rezervacije za vašu grupu.

Napomena*
Za vrijeme održavanja kviza morat ćemo se pridržavati propisanih epidemioloških mjera, znači nošenje maski i dezinficiranje ruku su obavezni, a mi ćemo se pobrinuti te osigurati dovoljan i propisani razmak između grupa.

ART PODCAST
Autori podcasta: Branimir Hrvoj i Juraj Vuglač

Dosadašnje potkaste možete pogledati na: https://www.youtube.com/channel/UCyLbR7Z7F7i-tZ5U1uytQaA

Potaknuti trendovima među generacijom milenijalaca te trenutnom epidemiološkom situacijom, osmišljen je program artist podcasta – razgovora s umjetnicima na teme povezane s njihovim radovima u on-line formi. Kroz Q/A formu i gledatelji mogu sudjelovati u razgovoru.

Odgođeno – bit ćete informirani o novom terminu održavanja program
Klub HDLU, Dom HDLU
Razgovor s likovnim kritičarima: Kako biti kritičan u oskudnim vremenima?

Moderatorica: Anita Ruso
Sudjeluju: Nikola Albaneže, Feđa Gavrilović, Bojan Krištofić, Ivana Mance, Lejla Topić i uredništvo Kulturfluxa

Likovni kritičar mora imati sposobnost artikuliranja i argumentiranja zašto nešto jest dobro ili to nije. Međutim, naše likovne kritičare muči problem manjka obrazovanja o likovnoj kritici, problem autoriteta vezan uz tradiciju određene ustanove u kojoj se organizira izložba ili autoriteta umjetnika i/ili kustosa koje se promatra kao “nedodirljive” kao i problem same forme likovne kritike koja ne dopire do publike. Kako probiti barijere i doprijeti do medija, a potom i do publike?