U sklopu suradnje Festivala Ganz nove Perforacije i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, studenti AUKOS-a imat će priliku od 8. do 10. prosinca 2020. sudjelovati u edukativnom programu Noći performansa.

Tom će prigodom konceptualni umjetnik Siniša Labrović održati trodnevnu radionicu Od performansa do metode koja će se kroz dijaloški oblik i horizontalnu strukturu nastojati dotaći suvremenih problema, medijatiziranosti stvarnosti, rastućeg siromaštva, rodnih razlika i politika, ekonomizacije svega oko nas, krize s korona virusom, ekološke apokalipse i „novog mračnog doba“ čije nastupanje James Bridle vidi u rastu tehnološke i komputacijske logike u svim područjima života. Uz predstavljanje vlastitih autorskih radova, Siniša će sa studentima istraživati i druge suvremene performerice i performere te se posvetiti razmišljanjima o mogućnostima performansa i umjetnosti općenito, a studenti će moći razvijati ideje i koncepte za vlastite performanse.

Radionica će se održavati online od 8. do 10. prosinca 2020. od 11 do 13 sati u organizaciji Centra za interdisciplinarna istraživanja u umjetnosti i znanosti Akademije za umjetnosti i kulturu u Osijeku i Festivala Ganz nove Perforacije udruge Domino. Noć performansa odvija se u okviru platforme Mreža izvedbenih umjetnosti uz potporu Zaklade Kultura Nova te europskog projekta suradnje ACT: Art, Climate, Transition sufinanciranog sredstvima Programa Kreativna Europa Europske unije. Projekt podržava i Ministarstvo kulture i medija RH te Grad Zagreb (Gradski ured za kulturu).