VOJIN HRASTE
PRIJE POČETKA, NAKON ZAVRŠETKA RUČKA
izložba je posvećena dragom prijatelju Toniju Horvatiću koji ju je trebao kurirati

SALON GALIĆ
Marmontova 3, Split
13.01. – 30. 01. 2021.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  _ _

Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da HULU- Split započinje s izložbenim programom u Salonu Galić  u 2021. godini.  Program otvaramo izložbom   “Prije početka, nakon završetka ručka” umjetnika Vojina Hraste.

Zbog epidemiološke situacije službeno otvorenje neće se održati, a galerija će biti otvorena za javnost od srijede, 13. siječnja u 19 sati. Ulaz je slobodan.

”Ova se izložba sastoji od kiparskih instalacija koje me insceniraju kao “integralno biće“ u svojoj povezanosti s asocijacijama i stvarima koje su utjecale na formiranje mog likovnog jezika. Ti su utjecaji predstavljeni kao izbor elemenata/figura iz galerije općepoznatih i opće dostupnih “ikona“ složenih da kao cjelina tvore jedan novi likovni imaginarij. Izbor ikona temelji se poziciji suvremenih “mitova“ koju kritički preispitujem u eksperimentu samodefiniranja.”
Vojin Hraste

VOJIN HRASTE

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  _ _

Vojin Hraste rođen je 10. kolovoza 1981. godine u Šibeniku.  2006. diplomirao kiparstvo na ALU u Zagrebu, u klasi prof. Slavomira Drinkovića.  Od 2007. do 2011. radi kao asistent (vanjski suradnik) na katedri Kiparstva na  Umjetničkoj akademiji u Splitu. Od 2011. radi kao asistent na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu kao asistent na kiparskom odsjeku. Od 2018. stječe zvanje docenta i zapošljava se kao docent na nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Izlagao je na više samostalnih i skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu.