ZADOVOLJSTVO NAM JE POZVATI VAS NA IZLOŽBU

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  _ _

NIKOLA PJEVAČEVIĆ

SMIRAJ

SALON GALIĆ

Marmontova 3, Split

03.02. – 13. 02. 2021.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  _ _

Izložba akademskog slikara Nikole Pjevačevića prva je u nizu nekoliko izložbi kojima HULU-Split u Salonu Galić predstavlja mlade autore/ice na početku umjetničke karijere.  Nakon prve samostalne izložbe u Galeriji SC u Zagrebu, Nikola Pjevačević gostuje u Splitu s izložbom ”Smiraj”.  Kustosica izložbe je Sara Mikelić.

Zbog epidemiološke situacije službeno otvorenje neće se održati, a galerija će biti otvorena za javnost od srijede, 3. veljače u 19:00 sati.  Izložba se može pogledati do 13. veljače. Ulaz je slobodan.

_____

”Pjevačevićevo slikarstvo prividno naginje idejama koje zagovara filozofski pesimizam, a prikazi njegovih platna djeluju poput vela zagrobnog života, podsjećajući na neminovnu smrt kao konačno okončanje životne boli i patnje. Ipak, u filozofskom pogledu umjetnik je bliskiji filozofiji stoicizma koja stremi putu lišenom emotivne patnje, prevladavanju razuma nad strastima i nepomičnom mirovanju u samome sebi.”  (iz predgovora, Sara Mikelić)

_____

Nikola Pjevačević rođen je 24.11.1993. u Belom Manastiru. 2019. godine završava diplomski studij na smjeru slikarstvo u klasi prof. Duje Jurića i prof. Matka Vekića. Tijekom i nakon studija izlaže na jednoj samostalnoj i nekoliko skupnih izložbi.

_____